"Zirveden iniş bekliyoruz"

"Zirveden iniş bekliyoruz"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, nisan ayı enflasyon rakamları hakkında yaptığı açıklamada, "Bu rakam zirve olsun. Artık iniş bekliyoruz" dedi.

BUSİAD Başkanı Türkay, aylık enflasyonun 1.68, yıllık ise 17.14 olarak gerçekleşmesini beklediklerini kaydederek şunları söyledi:

"Ancak, bir diğer beklentimiz de buradan düşüş olmasıdır. Gelecek aydan itibaren düşen bir enflasyona tanıklık etmek istiyoruz.

Geldiğimiz bu noktada, pandemi nedeniyle işsiz kalan, işyerini açamayan esnaflar, ya da ücretsiz izne ayrılan yurttaşlarımız, elde avuçta ne varsa onlarla idare ettiler ve birikimlerini de tükettiler.

Paranın ne kadar gerekli olduğunu, gelişmiş ekonomilerin kendi vatandaşlarının sağlığını ve ekonomik gücünü ne kadar yüksekte tuttuğunu gördük. Yaşadığımız olumsuz süreçten hızlı çıktılar. Tasarrufla elde edilen değere, bir gün gelip ihtiyacımız olacağını, atasözlerimizde de söylendiği gibi yaşayarak gördük.

Çağdaş iş kollarının gerektirdiği nitelikte, eğitimli işgücünün önemini, bir kere daha tecrübe ederek anladık.

Bu süreçte, sağlık personelinin bir asker edasında savaş verdiğini gördük ve görmeye devam ediyoruz.

Tüm yukarıdakilerin ışığında artık tam isabet kararlar vermeliyiz. Yaşadıklarımız bize hata yapma payı bırakmadı. Duygularımız ve ön yargılarımızdan arınmalıyız. Ancak bu şartlarda her konuda hızlı bir esenlik kazanabiliriz. Umudumuz hala güçlü. Biz Türkler, her türlü şarta çabuk uyum sağlayan bir toplumuz. Bu gerçekten hareketle doğru yönlendirme ve kararlarla başta enflasyon ve işsizlik olmak üzere tüm ekonomik sorunları aşabilecek güçteyiz."

Türkay, tam kapanma döneminin toplumun tüm kesimleri tarafından aynı zamanda bir muhasebe ve geleceğe hazırlanma dönemi olarak değerlendirilmesi gerektiğini de söyledi.