Yıla güzel haberle başladık.

Yıla güzel haberle başladık.

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Aralık ayı enflasyonun eksi çıkmasının yıllık enflasyonda da artışı frenlediğini ve bunun yeni yıla umutla başlamayı sağladığını söyledi.

BUSİAD Başkanı Türkay, "Son altı ayda yüzde 12'lerden yüzde 25'lere kadar çıkan yıllık enflasyonda alınan tedbirlerin etkisini göstermesinden memnunuz. Enflasyonla mücadele kararlarıyla, Aralık ayında aylık enflasyonun 0.40'lık bir düşüşle, yıllık yüzde 20.30 çıkması, olumlu bir gelişmedir. Enflasyonun sürekliliği sadece biz sanayici ve iş insanlarını değil, tüm toplumu derinden yaralayan ve telafisi zor olan bir noktaya götürür. Ancak enflasyon ateşinin frenlenmesi umudumuzu artırmıştır" dedi.

Türkay, alınan kararların faydasının görüldüğünü ve devamlılıktan taviz verilmemesi gerektiğini de kaydederek, "Yaklaşan yerel seçimlerin olumluya dönen havayı bozmamasını temenni ediyoruz. Mali disiplinden geri adım atılması, enflasyon sarmalıyla bizi karşı karşıya getirebilir" diye konuştu.

Asgari ücrete yapılan yüzde 26.05 ve emeklilere yapılacak yüzde 10 civarındaki artışın tüm çalışanlar üzerinde bir beklenti oluşturduğuna da işaret eden Türkay, "Umarım bu artışlar enflasyonu yeniden alevlendirmez ve işsizlik artışına neden olmaz. 2019 yılı, el birliği ile çalışarak, özellikle sağ duyumuzu kullanarak, 2018 yılında yaşadığımız olumsuz tabloyu bertaraf etme senesi olacak. Yaptığımız her işe aklımızı da koyarak bu canavarı alt edeceğiz. Bu vesile ile herkese iyi ve sağlıklı bir yıl diliyorum" dedi.