"Yaz dönemi düşüş dönemi olur umarım"

"Yaz dönemi düşüş dönemi olur umarım"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, yılbaşından beri enflasyondaki artışın en önemli nedenlerinden olan gıdaya vurgu yaptıklarını belirterek, burada çözüm üretilemediği için yükselişin de sürdüğünü söyledi.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Türkay, "Ocak ayı enflasyonu için, 'Gıdadaki artışa dikkat', Şubat ayı için 'Gıdadaki yükselişe acil çözüm bulunmalı', Mart ayı için ise ' Enflasyondaki düşüş gıdadaki düşüşle gelir" başlıklarıyla açıklamalar yaptığını hatırlatarak, "Bugün de aynı noktadayız. Gıda hala yüksek enflasyonun nedeni. Yıllık artış 31.86 gıdada. Toplam enflasyon ise yıllık 19.50." dedi.

BUSİAD Başkanı Türkay, artık tarladan ürün alma dönemlerine yaklaşıldığını da kaydederek, şunları ifade etti:

"Eğer yaz aylarında da gıdadaki artışı frenleyemezsek işimiz kolay olmaz. Umarım bu yaz çiftçimiz, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız için verimli bir sezon olur. Burada tarımın desteklenmesinin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Tarıma verilen destek aslında tüm ülkeye verilen destektir. Onların üretimleri enflasyon sepetinde yüzde 23'lük bir yer tutan gıda ve alkolsüz içecekler grubunda enflasyonun gerilemesine, bu da toplam enflasyonda düşüşe neden olacak. Umarım beklentilerimiz boşa çıkmaz."

Türkay, sanayicinin ise tüm zorluklara rağmen üretimden başka düşüncesi olmadığını ve işini yapmaya devam ettiğini söyledi. Türkay, enerji ihtiyacının kısmen azalacağı yaz dönemine girerken, bu durumun iyi değerlendirilip maliyet düşüşünün enflasyona da yansımasını umduklarını kaydetti.