"Yaşasın Cumhuriyet!"

"Yaşasın Cumhuriyet!"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

BUSİAD mesajında şunlar ifade edildi:

 "Cumhuriyetimizin ilk yüzyılı hepimize kutlu olsun.

BUSİAD Ailesi olarak biliyor ve inanıyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti daha nice yüzyılları kutlayacaktır.

 Bundan yüz yıl önce, kanla, canla, çok büyük özveri ve çabalarla kurulan Cumhuriyetimizin, akılla, bilimle, eğitimle, liyakatle, hukukla, laiklikle ve en önemlisi halkla tek vücut olarak, daha nice yüz yılları göreceğine inancımız tamdır.

Dönem dönem yaşanan sıkıntılara rağmen içimizi karartmıyoruz. Cumhuriyetimizi kuranların bizden de güç koşullarda neler başardığını çok iyi biliyoruz. Atalarımızın yaptıklarını gördükçe gururlanıyor ve milletimize güveniyoruz.

 Atatürk'ün 10. Yıl Nutku' nda dediği gibi; "Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir. Çünkü Türk milleti millî birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir. Ve çünkü, Türk milletinin yürümekte olduğu gelişme ve medeniyet yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, müspet ilimdir."

 İşte bizler de bu müspet ilim ve milletimize olan inançla yolumuza devam diyoruz.

 Ülkenin üreten güçleri olarak Ulu Önder'in İzmir İktisat Kongresi'nde dile getirdiği, "Yeni Türkiye'mizi hak ettiği yere ulaştırabilmek için, mutlaka ekonomimize birinci derecede önem vermek zorundayız. Çünkü zamanımız tamamen bir iktisat devresinden başka bir şey değildir" sözleriyle karşılık bulan yalın gerçeğe uygun hareket ediyoruz.

 Hep daha iyisini yapmak için üretimden hizmet sektörlerine kadar canla başla çalışıyoruz. Biliyoruz ki, tam bağımsızlığın yolu ekonomik bağımsızlıktan geçiyor.

 Milletimizin bağımsızlığı için canlarını ve kanlarını veren, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin hatırası önünde saygı ile eğilirken, onların cephede başlayan ve hayatın tüm alanlarına yansıyan savaşını, ekonomik alanda kararlılıkla sürdürmeye söz veriyoruz.

 Yaşasın Cumhuriyet!"

BUSİAD Yönetim Kurulu