"Yapacak çok işimiz var"

"Yapacak çok işimiz var"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Ağustos 2020 enflasyonun yüzde 0,86 çıkmasını, "Rakamlar yapacak çok işimiz olduğunu gösteriyor" sözleriyle değerlendirdi.

BUSİAD Başkanı Türkay, pandemi nedeniyle ilkbaharda duran ekonominin yaz aylarında toparlanmaya girdiğini hatırlatarak, "Ancak Covid-19 vakaları da artışa geçti. Burada işler iyi gitmiyor. Yeniden ekonominin durmasını göze alamayız. Çok dikkatli olmak zorundayız. Mart ayında başlayan haziran ayında ise normalleşmeyle devam eden süreç, bize toparlanma kabiliyetimizin ne kadar iyi olduğunu gösterdi. Sağlıkta işi sıkı tutarsak biz bu işin üstesinden geliriz" dedi.

Rakamların her zaman olduğu gibi tarımın önemini hatırlatmaya devam ettiğini de ifade eden Türkay, şunları kaydetti:

"Tarımın tüm ülkenin ortak sorunu olduğu herkes tarafından anlaşılmalı. Sadece kendimize yeter değil ihraçta da dünyanın ilk beş ülkesi içinde yer almanın yollarını bulmalıyız. Yüzölçümü ve nüfusu bizden katbekat düşük olan Hollanda'nın, tarımsal ürün ihracında, bizim çok üstümüzde rakamlara ulaşarak, dünya ikincisi olmasını sorgulamalıyız. Tarımsal ürün bolluğu hem enflasyonu düşürecek, hem istihdamı artıracak, hem de sermaye birikimi sağlayacaktır."

Türkay, sözlerini, "Maske, mesafe ve temizlik sağlığımızın ve dolayısıyla ekonomik faaliyetlerimizin de artık vazgeçilmez sloganı halini almıştır. Bunlara mutlak uyum sağlayalım" diye bitirdi.