Türkiye’nin ihracat tabanı çok geniş

Türkiye’nin ihracat tabanı çok geniş

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, yaz döneminde gerçekleştirdiği üye ziyaretleri kapsamında Şahinler Makine Endüstri A.Ş. Genel Müdürü Ferhan Şahin’e misafir oldu.

Ferhan Şahin, ağırlıklı olarak silindir ve boru kırma makinaları üretimi yaptıklarını ve yüzde 90 ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Kurlardaki artışın kendi rekabetlerini artırdığını ancak ülkeye etkilerinin kendilerini de rahatsız ettiğini kaydeden Şahin, “Sadece Avrupa’ya değil tüm dünyaya ihracat yapıyoruz” dedi.

Amerika’nın çelik ve alüminyuma uyguladığı gümrük duvarının kendilerini çok da olumsuz etkilemeyeceğini belirten Şahin, “Başka yerlere ihracat yapılır. Buna çözüm bulunur. Türkiye’nin ihracat tabanı çok geniş” diye konuştu.  Şahin, “Hal böyle olunca zorunlu kalemlerdeki ithalatı yapacak ihracatı yaparız her durumda. Lüks ithalat düşecektir elbette” dedi.

Eleman konusunda sıkıntıyı kendilerinin de yaşadığını söyleyen Şahin, “3 aydır taşçı arıyoruz bulamıyoruz. Boyahanede çalışan adam bulamıyoruz” diye konuştu.

Ziyarete,  BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay’ın yanı sıra BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve BUSİAD Yönetici Asistanı Deniz Karaer de katıldı.