"Termal turizm desteklenmeli"

"Termal turizm desteklenmeli"

Crown Plaza Bursa Convention Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Öztimur, Bursa'nın özel turizm destekleme bölgesi kapsamına alınarak, termal turizminin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, üye ziyaretleri programı kapsamında Crown Plaza Bursa Convention Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Öztimur'a konuk oldu.

Crown Plaza'da gerçekleşen ziyarette, Mesut Öztimur, asıl işlerinin kamu müteahhitliği olduğunu ifade ederek, otelciliğe de inşaatını yaptıktan sonra girdiklerini söyledi. Öztimur, Crown Plaza'da müşterilerinin yüzde 60'ının şirket müşterisi olduğunu belirterek, yüzde 40'nın tatil amaçlı olduğunu ve yazın da ağırlıklı Arap misafirlerinin bulunduğunu kaydetti.

Öztimur, Bursa'da turizme önem verilmesi gerektiğini kaydederek, özellikle termal turizm konusuna ağırlık verilmesi gerektiğini de ifade etti. "Bursa'da bütün tesislere yetecek kadar termal su var. Ama kullanılmadığı için kanala veriliyor. Dağyenice projesinin hayata geçirilmesi gerekiyor. Bunlar ciddi yatırımlar elbette" diyen Öztimur, inşaat sektörünün ise şu sıralarda çok da iyi bir seyir göstermediğini kaydetti.

Mesut Öztimur, Uludağ Üniversitesi Kampüsü içinde yaptıkları huzurevi hakkında da bilgiler verirken, "Bu bizim 8. hayır işimiz. Böyle bir ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bitmek üzere. 70 odalı olacak. Bitirip devlete teslim edeceğiz" dedi.

Ziyarete BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay'ın yanı sıra BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve Genel Koordinatör Yardımcısı Deniz Karaer de katıldı.