"Tekrar ekonomiye dönmek bizi mutlu etti"

"Tekrar ekonomiye dönmek bizi mutlu etti"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan reform paketi hakkında açıklamalar yapan Bursa sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, "Her şeyden önce, seçimin ardından birinci önceliğimiz ekonomi diyorduk. İktidarın da böyle düşünmesi bizi ziyadesiyle menün etmiştir" dedi.

BUSİAD Başkanı Türkay, finans sektörüne devlet desteği, kıdem tazminatı fonu ve tamamlayıcı emeklilik sistemi ile tasarruf, sanayiye destek ile üretim, vergide adaletli sistem ve istihdama dönük yaklaşım, seracılık ve hayvancılık projeleriyle tarımsal üretimin artırılması konusunda BUSİAD'ın bugüne kadar dile getirdiği  konuların masada olmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Türkay, özellikle tarımsal üretimin artırılması yönünde uzun zamandır yaptıkları çağrıların yanıt bulmasının kendilerinde olumlu bir izlenime neden olduğunu da belirtirken, "Kıdem Tazminatı Fonu ve BES'teki yeni yaklaşımın tarafların tam bir uyumuyla gerçekleşmesi de önemlidir. Ekonomimizi daha yukarı taşırken sosyal bir sorunun yaratılmaması da önemlidir" dedi.

Somut adımların da bir an önce hayata geçmesini beklediklerini kaydeden Türkay, iktidarın üretime yönelik çalışmalarının, her zaman yanında olduklarını da belirtti.