"Tarıma özel önem vermeliyiz"

"Tarıma özel önem vermeliyiz"

Samancı Gıda Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Harun Yasav, tarım olmazsa Türkiye'nin büyük sıkıntılar yaşayabileceğini söyledi. Tarım ve hayvancılıkta doğru politikalarla önemli noktalara gelinebileceğini kaydeden Yasav, "Türkiye'nin imkanları var" dedi.

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu'nun üye ziyaretleri kapsamında konuk olduğu Harun Yasav, bu ziyaretlerin çok yararlı olduğunu söyledi.

Gıda ve yem işinde uzmanlaştıklarını belirten Harun Yasav, "tarımda dönüşümü bugüne kadar başarsaydık başka bir yerde olurduk" diye konuştu.

Kamuoyunda, buğday ithalatıyla ilgili de yanlış bir bilgi olduğunu da kaydeden Yasav, "İyi buğdyı ithal edip, un yapıp katma değer koyup ihraç ediyoruz. Ve dünyada ilk üçteyiz un işinde" dedi.

BUSİAD Başkanı Türkay da, tarım ve turizmin Türkiye'nin gelişmesinde çok önemli olduğunu kaydetti. Türkay, "alt yapı ve bilgi birikimimiz de var. İleriye götürmemiz için bir neden yok" şeklinde konuştu.

Yasav, Alaşar'daki tesislerinde beslediği hayvanlar ve meyve ağaçlarıyla huzur bulduğunu da sözlerine ekledi.

Ziyarete BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve BUSİAD Genel Koordinatör Yardımcısı Deniz Karaer de katıldı.