"Sürdürülebilir büyüme ihracatla olur"

"Sürdürülebilir büyüme ihracatla olur"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, üye ziyaretleri çerçevesinde Yeşim Tekstil CEO'su Şenol Şankaya'ya konuk oldu.

Ziyarette konuşan Şenol Şankaya, sürdürülebilir büyümenin en temel girdisinin ihracat olduğunu belirterek, "Dünya nüfusundan pay almak gerekli. İç tüketimle bir yere kadar. Dışardan pay alarak büyümeyi sağlıyorsun. İhracata açılınca içerdeki büyümeyi de destekliyorsun" dedi.

"Yaşadığımız sıkıntılardan yine geçmişten gelen sanayinin gücüyle çıkıyorsun" diyen Şankaya, şunları kaydetti:

"Geçen yılki sıkıntılar bu yıl yok. Geçen yıl bankalar para vermekten uzak duruyordu. Artık borçlanma biraz daha ucuzladı. Ama asıl problem yatırımcının yatırım yapma iştahının tekrar geri gelmemiş olması.  İhracat büyümeyi destekliyor. Ancak, dövizin de enflasyon oranında artması gerekli."

Şankaya, Ağrı'daki yatırımları hakkında da bilgi verdi. Ağrı'da eğitim üretimine başlanacağını ifade eden Şankaya, "Ardından da ana fabrikamızda üretim devam edecek. Burada 5 bin istihdam yaratacağız. Ağrı Valisi Süleyman Elban'ın bizim yatırım yapmamızda çok etkisi oldu. Doğuda halkın yerinde kalmasını sağlamak istiyoruz. Burada sağladığımız tüm imkanları Ağrı'da da sağlayacağız. Kreş orda da olacak. Yatırım yaparken de oradaki insanlarla çalışmaya çalıştık. Onlar kazanırsa bize de daha çok sahip çıkarlar. Stratejik planımızda Türkiye'de büyüme vardı. Ağrı ile gerçekleştirmiş olduk" dedi.

Şankaya, Mısır'da da büyümeyi sürdüreceklerini de kaydederek, "7 bin çalışanımız var. 10-11 bine çıkıp duracağız. Orada da iyi imkanlar sunuyoruz. Ne veririsen onu alıyorsun. İki ihtilalde de fabrikamız kapanmadı" diye konuştu.

Şankaya, "İyi bir ekiple çalıştığını da ifade ederek, "Bu işler ekiple oluyor. Tek başına olmaz" dedi.

Ziyarete, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Buğra Küçükkayalar, Yönetim Kurulu Üyesi Gonca Yerliyurt ve Yönetim Kurulu Üyesi Şevki Boran ile  BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu da katıldı.