Sevgi ve Eğitim Komitesi Üyeleri, ÇEK’teki bilgilendirme toplantısına katıldı.

Sevgi ve Eğitim Komitesi Üyeleri, ÇEK’teki bilgilendirme toplantısına katıldı.

Sevgi ve Eğitim Komitesi Üyeleri, ÇEK’teki bilgilendirme toplantısına katıldı.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin “Kır Çiçekleri Okusun Diye” isimli projesine destek vermek amacıyla BUSİAD çatısı altında çalışmalarına devam eden Sevgi ve Eğitim Komitesi üyeleri, Çağdaş Eğitim Kooperatifinde (ÇEK) gerçekleştirilen bilgilendirme ve paylaşım toplantısına katıldı.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi 3 Mart Eğitim Kampüsü’nde gerçekleştirilen bilgilendirme ve paylaşım toplantısına BUSİAD Sevgi ve Eğitim Komitesi üyeleri, ÇEK yöneticileri, ÇEK’e bağlı okul ve yurt idarecileri, Lions yetkilileri, çeşitli dernek temsilcileri ve eğitmenler katıldı. BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu’nun da hazır bulunduğu toplantının açılışında Sevgi ve Eğitim Komitesi adına söz alan Beril Baylan, BUSİAD’ın desteği ile ÇEK’in “Kır Çiçekleri Okusun Diye” isimli projesine destek vermek adına geçtiğimiz yıldan bu yana çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. ÇEK ile birlikte yol almaktan ve projenin bir parçası olmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını ifade eden Baylan, söz konusu proje çerçevesinde eğitimlerine destek olunan tüm kız çocukların gelecek adına son derece büyük değer ifade ettiğini kaydetti. Baylan’ın ardından söz alan ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin 23 yıl önce geleceğin aydınlık Türkiye’sini, çağdaş, laik, demokrat, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, aydın insanlar ve özgür düşünen bireyler yetiştirmek amacıyla yola çıktığını ve bugün gelinen noktada 1800’e yakın paydaşı olduğunu belirtti. ÇEK’in bir başka amacının eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve toplumu eğitim konusunda bilinçlendirmek olduğunun altını çizen Küçükkayalar, ÇEK’in bugüne kadar bu hedefler doğrultusunda önemli adımlar attığını kaydetti. Demokratik ve çağdaş eğitimin kendileri adına vaz geçilmez eğitim modeli olduğunu vurgulayan Küçükkayalar, şöyle devam etti: “Kır Çiçekleri okusun diye isimli projemiz, 2001 -2002 döneminde hayata geçti. Bursa’da özellikle kırsal bölgelerde yaşayan ancak eğitim olanakları kısıtlı olan kızlarımızı eğitimle buluşturmak ve onların eğitim ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak ana hedefimiz. Bu kızlarımızın üniversiteye hazırlanması, üniversiteye gittiklerinde burs imkanından faydalanmaları ve mezun olduklarında iş bulmaları adına da gereken her türlü çalışmayı yürütüyoruz. Proje kapsamında kır çiçeklerimizi; bilimsel yöntemleri uygulama, sorgulama, sorun çözme, yabancı dil bilme, bilişim teknolojilerini etkin kullanma, girişimci, yaratıcı ve eleştirel düşünme, çevre bilincini geliştirme, yeteneklerinin farkında olma, ekip çalışmasına yatkın olma, toplumsal sorumluluklarını bilme, dünyadaki gelişmeleri yakından takip etme, evrensel değerlere sahip olma, estetik ve sanatsal değerler kazanma, özgürlüğe düşkün olma ve demokratik bilince sahip olma gibi prensiplerle yetiştirme çabasındayız. 4 yıllık eğitim sürecinde çocuklarımıza yönelik yılda 160’a yakın etkinlik gerçekleştiriyoruz. Proje kapsamında ÇEK’den eğitim alan kır çiçeklerimizin yüzde 90’ı ya üniversite okudu ya da halen okumakta. Kızlarımızın yüzde 67’si ise iş hayatında kendine yer buldu. Biz ÇEK olarak bu sonuçlarla gurur duyuyoruz. Hedefimiz bu rakamları daha da arttırmaktır. Nihai hedefimiz ise ÇEK benzeri yapıların tüm Türkiye’ye yayılmasıdır.”       

“Tüm çocuklarımız emek verilmeye değer”

Küçükkayalar’ın ardından söz alan ÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Nihan Alpay da “Kır Çiçekleri Okusun Diye” projesinin ortaya çıkış süreci hakkında bilgi vererek, projeyi hayata geçirmek adına attıkları adımlarla ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Alpay, günümüzde üniversiteden mezun olan gençlerin iş hayatında kendilerine yer bulmalarının hiç de kolay olmadığını ifade ederek, özellikle kırsal alanda yaşayan kız çocuklarının üniversite eğitimi alması ve geleceğe hazırlanmasının çok daha zor olduğunu dile getirdi. Bu süreçte projeye dahil olan kız çocuklarının iş hayatının gerektirdiği en iyi kişisel donanıma ve eğitime sahip olmalarına odaklandıklarına vurgu yapan Alpay, “Tüm çocuklarımız emek verilmeye ve hayata kazandırılmaya değer. O nedenle 4 yıllık süre boyunca İngilizceden bilgisayar eğitimine, kültür sanat derslerinden enstrüman çalmaya kadar birçok alanda eğitim verme çabası içindeyiz” diye konuştu. Alpay’ın ardından söz alan Güler - Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu Müdiresi Sema Üçok da, öğrencilere yönelik gerçekleştirdikleri burs çalışmaları, etkinlikler ve faaliyetler hakkında bilgi verdi.  

 

Sn. Buğra KÜÇÜKKAYALAR 

Sn. Beril BAYLAN

Sn. Sema ÜÇOK

Sn. Nihan ALPAY