SANAYİNİN AMİRAL GEMİSİ BUSİAD 40 YAŞINDA

SANAYİNİN AMİRAL GEMİSİ BUSİAD 40 YAŞINDA

Türkiye’nin ikinci, Anadolu’nun ilk Sanayici ve İşadamları Derneği Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) 40. Yılını BUSİAD Evi’nde düzenlediği bir törenle kutladı.

Törende konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, BUSİAD’ın Bursa’da sanayi ve ihracatın gelişmesinde öncü rolü olduğunu söyledi. Busiad’ın öngörülü bir kurum olduğuna işaret eden Türkay, “Geçen 40 yılda yapılan çalışmalar BUSİAD’ı sanayinin arı kovanına çevirdi. Durmaksızın üretilen, sonuçları tüm Bursa tarafından hissedilen ve paylaşılan bir çabanın adresi oldu BUSİAD” dedi.

Konuşmasında; 1978 yılından bugüne kadar BUSİAD’a ve Dernek aracılığıyla kente ve ülkeye katkı koyan iş insanlarına teşekkür eden BUSİAD Başkanı Türkay, ‘gönüllülük’ temelli projelerin nitelikli insan kaynağından teknolojiye pek çok alanda fark yaratan sonuçlar ortaya çıkardığını belirtti. Derneğin, ortaya koyduğu vizyonerlik ve üyelerinden aldığı güçle her zaman değişim ve dönüşüme de yön verdiğinin altını çizen Türkay konuşmasını şöyle sürdürdü:

“BUSİAD kurulduğunda, Bursa, tarım, biraz sanayi, çoğunlukla da kaplıca ve kayak merkezi özellikleriyle tanınırdı. Şimdi ise sanayi ve ihracat ilk sırayı almış durumda. Bunda BUSİAD’ın çabaları yadsınamaz elbette. Ancak artık BUSİAD olarak diyoruz ki: Şehrimizin yeni sanayi anlayışına göre konumlanması şart. Başka Bursa yok. Sanayi dışındaki, tarım ve turizm değerlerinin de korunması şart. Bursa’da artık katma değeri yüksek, ileri teknoloji ile üretim yapan anlayışın yerleşmesi gerek. Bunun için de kent ve ülke yöneticilerine büyük pay düşüyor. Bizler de yeni sanayi devrimine göre hazırlıklarımızı yaparken, diğer yandan da aile şirketlerinin geleceğini masaya yatırıyoruz. Bunla ilgili çalışmalarımız yakında start alacak.”

Törende 40. Yıl için hazırlanan film de davetliler tarafından büyük alkış topladı. Tören sonunda üyelerin ismine özel bastırılan BUSİAD’dan Bakış Dergisi’nin 40. Yıl Özel Sayısı da dağıtıldı. Törende ayrıca eski başkanlar ve şimdiki yönetim kurulu üyeleri birlikte 40. Yıl pastasını da kestiler.