Rektör Kılavuz'dan tam destek

Rektör Kılavuz'dan tam destek

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yenilikçilik ve Yaratıcılık Uzmanlık Grubu ile Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) tarafından, 2010 yılında başlanan ancak bir süre bir süre ara verilen işbirliğine, bu yıl Aralık ayında düzenlenecek olan Bursa 10. Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu ve 4. Yenileşim Ödülü çalışmaları ile yeniden devam edilecek.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, BUSİAD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Uzmanlık Grubu üyelerini makamında kabul etti. Kabulde Prof. Dr. Kılavuz, "Türk sanayi ve hizmet işletmelerinin küresel boyutta sürdürülebilir rekabet gücü elde etmeleri için ulusal düzeyde, işletme düzeyinde ve kişisel olarak yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımları ve uygulamalarını ele almak, tanıtmak, önemini vurgulamak, teşvik etmek, yaygınlaştırmak ve sürdürülebilirliğini sağlamaya yönelik olarak bölgesel yenilikçilik ve yaratıcılık hareketini desteklemek amacıyla on yıldır düzenlenmekte olan bu etkinliklerin, Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında örnek teşkil etmeğe devam edeceğini" belirterek, işbirliğinin bu çerçevede sürdürülmesinin önemli olduğunu söyledi.

BUSİAD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Grubu üyeleri ise, Rektör Kılavuz'a destekleri için teşekkür ederek, "Bursa 10. Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu ve 4. Yenileşim Ödülü" ile çarpıcı başarıların hayata geçirilebildiğini gösterecek örneklerin toplumda tanıtılması, sürdürülebilir başarının doğru işleyen bir sürecin tanımlanması ve işletilmesiyle garanti edilebileceğinin ortaya konulması açısından önemli olduğunu ifade ettiler.