"Nisan sonrası düşüş bekliyoruz"

"Nisan sonrası düşüş bekliyoruz"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, enflasyonda umudun, açıklanacak ekonomik paket ve ardından tarladan çıkacak mahsulle yönün belli olacağını söyledi.

BUSİAD Başkanı Türkay, aylık enflasyonun 0.91, yıllık ise 15.61çıkmasının beklenen bir gelişme olduğunu gelecek birkaç ay daha yükseliş olabileceğini söyledi. BUSİAD Başkanı Türkay, şöyle devam etti:

"Mart nisan aylarının ardından enflasyonda düşme bekliyoruz. Ancak bu düşüşün ne düzeyde olacağını tarımsal bolluk ve ekonomik yönetim belirleyecek. Tarımsal bollukla ilgili olarak rekolte düşüşleri yaşanabileceği ifade ediliyor. Umarım korkulan olmaz. Ekonomik yönetimde yaşanan olumlu havanın da gelecek hafta açıklanacak paketle daha da iyileşmesini temenni ediyoruz. Pandemi yasaklarının esnetilmesinin de etkileri umarım olumlu olarak hayatımıza yansır. Özellikle hizmet sektöründe yaşanacak ekonomik dönüşlerin hayatımıza katkısı da olumlu olacaktır."

BUSİAD Başkanı Türkay, Bursa'nın pandemi sürecinde elde ettiği kısmi başarının da heba olmaması için Bursalılardan azami dikkat rica ederek, "Pandemi ile savaş hem sağlık hem de ekonomik açıdan önemli. Bu gerçek unutulmamalı" dedi.