"Mühendislik satmaya odaklanmalıyız"

"Mühendislik satmaya odaklanmalıyız"

Angst Pfister AŞ. Genel Müdürü Eray Ulugül, Türkiye'de yetişmiş mühendis gücünün oldukça iyi olduğunu ifade ederek, "Artık mühendislik hizmeti satmaya odaklanmalıyız" dedi.

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, üye ziyaretleri çerçevesinde Angst Pfister AŞ. Genel Müdürü Eray Ulugül'e konuk oldu.

Ulugül, şirketlerinin yüzde 70-75 ihracat yaptıklarını, iç piyasaya satış yaptıkları müşterilerinin de ihracat yaptığını kaydetti.

Ar-Ge merkezlerinin 50-55 mühendisle çalıştığını ve önemli işler yaptığını da kaydeden Ulugül, "Aston Martin 2020'de ilk kez SUV üretecek. Bununla ilgili ürün vereceğiz ve mühendislik çalışması yaptık. Ve bunun için fatura da kestik. Türkiye'de artık mühendislik faaliyetlerine ağırlık verilmesi gerekiyor. Mühendislik satmaya çalışıyoruz. Buralara odaklanmak gerekir" diye konuştu.

Global satın almaların bir kısmını da Bursa'dan yaptıklarını kaydeden Ulugül, "Türkiye'den memnunlar. Özellikle esnek çalışma ve mühendis potansiyelimiz yabancılar için çok cezbedici" dedi.

Eğitim sisteminin de konuşulduğu ziyarette, meslek liselerinden mezun olanların AVM'lerde çalışmasının zaman ve kaynak israfı olduğu da dile getirildi.

Ziyarete, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Uğur Urkut ve Mustafa Ekinci ile BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve BUSİAD Genel Koordinatör Yardımcısı Deniz Karaer de katıldı.