"Motor sesi çıkaran korna yapıyoruz"

"Motor sesi çıkaran korna yapıyoruz"

SEGER AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Baykal, elektrikli araçlardaki sessiz çalışma problemine karşı motor sesi çıkaran korna ürettiklerini söyledi.

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu üye ziyaretleri kapsamında SEGER AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Baykal'a konuk oldu.

Ziyarette, otomotiv sektörü, sivil toplum kuruluşlarının durumu konuşuldu. Sinan Baykal, sağlık sorunları nedeniyle sosyal hayattan uzak kaldığını belirterek, "Sivil toplum kuruluşları da artık eski niteliğini kaybetmeye başladı" dedi.

Baykal, şirketlerinin korna üretimi yaptığını hatırlatarak, gelişen teknolojilere uyum sağlamaya çalıştıklarını da söyledi. Baykal, şunları ifade etti:

"Elektrikli ve otonom araçlar yollara çıkmaya başladı. Bizden de yeni duruma göre çalışmalar yapmamız isteniyor ve kendimizi ona göre konumlandırıyoruz. Elektrikli araçlarda sesizlik olunca biz de otomobilin motor sesini çıkaran kornalara çalışmaya başladık. Tesla'nın kornalarını da biz veriyoruz. Çin'de de fabrikamız var. Yüzde 75-80 ihracata çalışıyoruz. O nedenle krizlerden çok da etkilenmiyoruz."

İş hayatının sürekli ilgi istediğini kaydeden Baykal, gençlerin işin başına geçmeye başladığını ileride yönetimden de ayrılacağını kaydetti.

Ziyarete, BUSİAD Yönetm Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Buğra Küçükkayalar ile BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve Genel Koordinatör Yardımcısı Deniz Karaer katıldı.