"Kurların dengeye gelmesini bekliyoruz"

"Kurların dengeye gelmesini bekliyoruz"

VGE Tekstil Ltd. Şti. Genel Müdürü Veda Girgin Eroğlu, döviz kurlarının bir önce dengeye gelmesini beklediklerini söyledi. Eroğlu, tamamen ihracata yönelik çarşaf ve nevresim üretimi yaptıklarını belirterek, yüzde 80'ini Disney başta olmak üzere lisanslı ürün ürettiklerini kaydetti.

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, üye ziyaretleri kapsamında VGE Tekstil Ltd. Şti. Genel Müdürü Veda Girgin Eroğlu'na, konuk oldu.

Eroğlu, döviz kurunun dengesizliğinin kendilerini çok yorduğunu ifade ederek, "Yükselmesi ihracatçıya faydalı diye düşünülür. Biz onda değiliz. Kur stabil olsun bu bizim için daha önemli" diye konuştu. Eroğlu, bu yıl ev tekstilinde firmaların çoğunun Kurban Bayramı'yla izinleri birleştirdiğini de kayderek, "Bu rastladığımız bir uygulama değildi" dedi.

Ziyarete BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay,  BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Ekinci ve Uğur Urkut, BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Gonca Yerliyurt, BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve BUSİAD Genel Koordinatör Yardımcısı Deniz Karaer de katıldı.