HÜKÜMET BİZLERİN DE GÖRÜŞÜNÜ ALMALI

HÜKÜMET BİZLERİN DE GÖRÜŞÜNÜ ALMALI

HÜKÜMET BİZLERİN DE GÖRÜŞÜNÜ ALMALI

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, doğalgaz ve elektriğe bir ay içinde yapılan ikinci zammın sanayici için telafisi zor bir maliyet doğurduğunu söyledi.

BUSİAD Başkanı Türkay, temmuz ayı sonunda sanayi elektrik ve doğalgazına yüzde 14 oranında zam yapıldığını, bir ay içinde doğalgaza yine yüzde 14,  elektrikte ise yüzde 14.6 ila 16.2 arasında değişen oranlarda zam yapıldığını hatırlattı.

Artan döviz kurları ve ABD ile yaşanan gerilimin Türkiye ekonomisini zorladığını gördüklerini kaydeden Türkay, sanayiye destek beklerken gelen bu zamların işlerini yürütmeleri açısından kendilerini kaygılandırdığını söyledi. Türkay, “Üretim olmadan bu sıkıntılı süreci aşamayacağımızı her yerde söylüyoruz. Hükümet de aynı şeyleri ifade ederken, bu zamlar bu hedefe uymuyor. Sanayiye destek paketleri açıklanacağı belirtilirken, en büyük desteğin enerji girdi maliyetlerinin hiç olmazsa aynı tutulması sağlanmalı , yoksa her artışın zaruri olarak fiyatlara yansıtılması aynı zamanda enflasyon artışına da yol açacak, bunu hiç arzu etmeyiz” dedi.

Türkay, sanayicinin üretmekten başka ikinci bir senaryosunun olmadığını da belirterek, hükümetin de sanayici ile bu konuları konuşması ve daha da artıracak çözüm yollarının birlikte bulunmasının en büyük arzuları olduğunu da kaydetti.  Ay sonunda yeniden zam yapılacağının konuşulduğunu da belirten Türkay, “Hükümet, üretici güçlerle bir araya gelmeli. Bu zamlar sürdürülebilir bir üretim için katlanılmaz bir hal alıyor” dedi.