Gençlere dijital dönüşüm eğitimi

Gençlere dijital dönüşüm eğitimi

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) ve Bursa Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle organize edilen "İş dünyasının dijital dönüşümü" konulu seminer, Endüstri Mühendisliği Bölümünde gerçekleştirildi.

Yalın Software kurucu ortağı Ertan Yılmaz'ın konuşmacı olduğu seminere Makine ve Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencileri katıldı.

Nesnelerin interneti, bulut, big data, VR/AR sanal gerçeklik sistemleri, yapay zeka ve bunların neden olduğu güvenlik zaafları konusunda bilgiler aktaran Yılmaz, geleceğin bilişimde olduğunu söyledi. Yılmaz, son günlerin konusu olan kuantum bilgisayarlara da değinerek, "Bu işin farkında olan ülkeler gelecek yıllarda gayri safi milli hasılalarının yüzde 1'ini kuantum teknolojilerine ayıracak. Biz de şimdi başlarsak beraber yol katedebiliriz. Ancak farkında bile olduğumuzdan emin değilim" dedi.

Teknolojinin gelişiminin çok hızlı olduğunu ifade eden Yılmaz, elektrikli ve otonom araçların artık dünyanın en çok konuşulan ulaşım sistemleri olduğunu ifade etti. Dünyanın tepesindeki 10 şirketin ilk 5'inin bilişimle ilgili olduğunu da kaydeden Yılmaz, gençlere bu alanda çalışmaları konusunda tavsiyede bulundu. Yılmaz, "Hepinize yazılımcı olun demiyorum. Ancak bilişimin bir yerinde yer alabilirsiniz. Kendinizi güncellediğiniz müddetçe bu alanda iş kaygısı yaşamazsınız" dedi. Yılmaz, gençlere son olarak kendi yaşamından süzdüğü tecrübeleri de aktararak, sözlerini şöyle noktaladı:

"Sabırlı olun, üretin, sıkı çalışın, kendinizi sürekli geliştirin, hayatı ıskalamayın, vermeden almaya çalışmayın."