Gençler fabrikaları tercih etmiyor.

Gençler fabrikaları tercih etmiyor.

Emek Yağ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sait Uyar, istihdam konusunda sorunlar yaşadıklarını, gençlerin fabrikalar yerine AVM ve hizmet sektörünü tercih ettiğini söyledi.

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, yaz döneminde gerçekleştirdiği üye ziyaretleri kapsamında Emek Yağ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sait Uyar’a  konuk oldu.

Ziyaretin başında Murat Sait Uyar’a yaşadığı deniz kazası nedeniyle geçmiş olsun dilekleri iletildi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durum ve iş insanlarının ne gibi önlemler aldığı sohbetin ana konusunu oluştururken, yaşanan sıkıntıların sanayide yakından hissedilmeye başlandığı da kaydedildi.

Eğitimin Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında olduğunu belirten Uyar, yetişmiş nitelikli eleman bulmakta zorlandığını söyledi. Gençlerin fabrika ortamı yerine AVM’lerde çalışmayı tercih etmesinden de yakınan Uyar, “okudukları alanda çalışmak gençlere zor geliyor. Bu da eğitimin israfı oluyor” dedi.

BUSİAD’ın yaptığı ve yapacağı etkinlikler ile BUSİAD’ın gençleşmesine yönelik çabalar da gündeme geldi.

Ziyarete, Emek Yağ’dan Murat Sait Uyar’ın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Uyar Duman, Genel Müdür Sühan Çokusuğlu ve Finans Müdürü Yıldıray Çamlık katılırken, BUSİAD’dan Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve BUSİAD Yönetici Asistanı Deniz Karaer de katıldı.