Endüstri 4.0 bizim sektörde henüz erken.

Endüstri 4.0 bizim sektörde henüz erken.

Çemtaş Genel Müdürü Nuri Özdemirel, endüstri 4.0’ın kendi sektörlerinde henüz hayata geçemediğini, bunun kısa vadede çok da kolay olmadığını söyledi.

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, üye ziyaretleri çerçevesinde Çemtaş A.Ş. Genel Müdürü Nuri Özdemirel'i ziyaret etti.

Ziyarete Çemtaş Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Pekman da katıldı. ABD'nin demir-çelik sektörüne uyguladığı vergiler ve ekonominin genel hali sohbetin ana gündemi oldu. ABD’nin uyguladığı koruma tedbirlerinin ardından, AB’nin buradan çıkacak çeliğin kendi sınırlarına girmesinden endişelenerek vergiler koyduğunu bunun da işlerini zorlaştıracağını söyledi.  Dünya çelik üretiminin yarısını 800 milyon ton ile Çin’in gerçekleştirdiğini kaydeden Özdemirel, “bir fabrikası Türkiye’deki çelik üretiminin tamamını yapabiliyor” diye konuştu. 2018 yılının ilk altı ayını demir çelik sektörünün iyi geçirdiğini belirten Özdemirel, ikinci yarının ise belirsizliğini koruduğunu kaydetti.

ENDÜSTRİ 4.0…

Endüstri 4.0 uygulamalarının da gündeme geldiği sohbette, Özdemirel, “Bizim sektörde 4.0 hemen kolay değil. Makineler birbiriyle konuşacak. İnsansız hurda kamyonları fabrikaya malı getirecek ve ürün çıkacak. Bunu bizim sektörde kısa vadede yapmak kolay değil. Dünyada da henüz tam geçilemedi. Buna otomotiv en çok uyum sağlar” dedi.

Özdemirel, BUSİAD faaliyetlerini de överek, “Çok güzel toplantılar yapıyorsunuz. Ama iş yoğunluğundan fırsat olmuyor gelmeye” dedi.

Ziyarete,  BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay’ın yanı sıra BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve BUSİAD Yönetici Asistanı Deniz Karaer de katıldı.