"Eleman bulmakta zorlanıyoruz"

"Eleman bulmakta zorlanıyoruz"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, üye ziyaretleri kapsamında SKT AŞ. Genel Müdürü Ahmet Kaan Türkel'e konuk oldu.

SKT Fabrika binasında gerçekleştirilen ziyaretten dolayı BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay'a teşekkür eden Türkel iş yoğunluğu nedeniyle etkinliklere katılamadığını söyledi.

Türkel, BUSİAD'dan en büyük beklentilerinin yetişmiş eleman bulma sıkıntılarının çözümüne öncülük etmesi olduğunu dile getirdi. Türkel, "Eleman bulmakta çok zorlanıyoruz. Bu operatör için de mühendis için de geçerli. Eskiden çıraklık eğitimi yapılırmış. Oradan gelen elemanlarımızdan çok memnunuz. Tekrar öyle bir çalışma olsa. Alman sistemi gerekli" dedi.

Bunun üzerine BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Hayri Terzioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki BUSİAD sınıflarını, Ar-Ge ve Dijital Dönüşüm Mühendisi yetiştirme programlarını Türkel'e aktardı. Türkel çalışmanın çok önemli olduğunu kaydederek, lise öğrencilerinden stajyer almaya hazır olduklarını ifade etti.

Ziyarete BUSİAD Başkanı Türkay'ın yanı sıra, Yönetim Kurulu Üyesi Veda Girgin Eroğlu, BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve Genel Koordinatör Yardımcısı Deniz Karaer katıldı.