Eğitim ve Gelişim Uzmanlık Grubu BUSİAD Evi'nde TEGEP'le buluştu

Eğitim ve Gelişim Uzmanlık Grubu  BUSİAD Evi'nde TEGEP'le buluştu

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Eğitim ve Gelişim Uzmanlık Grubu ile TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği BUSİAD Evi'nde bir araya gelerek ortak neler yapılabileceğini konuştular.

BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim ve Gelişim Uzmanlık Grubu Sorumlusu Orçun Sarıca, Uzmanlık Grubu'nun çalışmaları hakkında bilgi verirken, "Eğitim ve gelişim bugünün en önemli konularından birisi. Eğitim sistemlerinden gelen arkadaşlarımızın, bugünün ihtiyaçlarına ilişkin yeni alanlar açmamıza ihtiyaçlarını olduğunu görüyoruz. Gelişim, değişim ve dönüşüm için organizasyonların sürekli hazır halde olmasına ve kendi organizasyonlarındaki insanları geliştirmeye ihtiyacı var.

Değişi ve dönüşümden bahsediyoruz bunu nasıl yönetmek gerekir ve bağlılık sorunlarını nasıl yönetiriz bunları konuşuyoruz.

Meslek liselerinde kendi alanında çalışanlar sadece yüzde 8. Bu da şunu yüklüyor organizasyonlara, hepimiz öğrenen organizasyonlara dönüşmeliyiz" dedi.

TEGEP Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Akdoğan da, TEGEP hakkında bilgi verirken, "İş yaşamında kişilerin sahip olması gereken nasıl oluşmasıyla ilgili yapıyı kurgulamaya çalışıyoruz. Üniversiteden mezun olan kişiler hemen iş yerinde istihdam edeceğimiz nitelikte değil. Bu çerçevede çalışıyoruz" dedi.

TEGEP Genel Sekreteri Gerçek Önal Çavuşoğlu çalışmaları hakkında, BUSİAD Genel Sekreteri Erol Alakoç da BUSİAD hakkında bilgi verirken, Eğitim ve Gelişim Uzmanlık Grubu üyeleri ve TEGEP mensupları da ikinci bölümde işbirliği alanlarına ilişkin görüş alışverişinde bulundular.