"Eğitim çalışmalarına desteğe hazırız"

"Eğitim çalışmalarına desteğe hazırız"

BUSİAD Yönetim Kurulu'nun üye ziyaretleri kapsamında konuk olduğu Colorex Ltd. Şti. Sahibi Murat Doğan, BUSİAD'ın eğitim çalışmalarına destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay'ın yanı sıra BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve BUSİAD Genel Koordinatör Yardımcısı Deniz Karaer'in de katıldığı ziyaret Colorex firmasının Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesislerinde gerçekleştirildi.

Ziyaret sırasında yaptıkları iş hakkında bilgi veren Murat Doğan, dünyanın farklı yerlerinde üretilen renk pigmentlerini masterbatch (konsantre boya) haline getirip plastik sektörüne renk verici madde olarak sunduklarını belirterek, "Biz aldığımız pigmente taşıyıcı ekliyoruz. Bizden alan plastikçiler ise yüzde bir oranında kullanıyor" diye konuştu.

Doğan, farklı ülkelerin, farklı renk pigmentlerinde başarılı olduklarını da ifade ederek, "Türkiye'de pigment üretimi yok. 1 ton pigment için 8 ton atık su çıkıyor. Sarı ve turuncuda Hindistan öncü, kırmızıda Çin, siyahta Ruslar öncü, mavi ve yeşilde İspanyollar öncü. Bir firma tüm renkleri üretemiyor" dedi.

İhracata da yöneldiklerini ifade eden Doğan özellikle Rusça konuşulan ülkelere yöneldiklerini kaydetti.

BUSİAD'ın etkinliklerine katılmak için daha fazla gayret sarf edeceğini kaydeden Doğan, BUSİAD'ın Hayri Terzioğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'ndeki BUSİAD Sınıflarına'da destek olmaya hazır olduğunu kaydetti. Proje hakkında bilgilendirilen Doğan, uygulamanın çok yaralı olduğunu kaydetti.