"Devlet ihracatın önünü açmalı"

"Devlet ihracatın önünü açmalı"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, üye ziyaretleri çerçevesinde HOSABSİAD ve Profil Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Sezer'e konuk oldu.

Sezer, after markette yüzde 60 civarında ihracat yaptıklarını ve 2 bin parça ürettiklerini söyledi. 31 ülkeye bu alanda ihracat gerçekleştirdiklerini kaydeden Sezer, Tofaş'la 50 yıl sonra ana sanayiye üretimi bıraktıklarını ancak after market üretimini sürdürdüklerini ifade etti.

Sezer, iç piyasada after market işlerinin yavaşladığını ifade ederek, "Eskiden otomobil fiyatları yükselince ikinci elde tamir artar ve after markette işler açılırdı. Şimdi o da olmuyor" dedi.

İş dünyasının ciddi sorunları olduğunu ifade eden Sezer, üzerlerine düşeni yaptıklarını devletten kolaylaştırıcılık beklediklerini söyledi. Sezer şunları kaydetti:

"Eğittik, ürettik, ithalatı kestik, ihracat yaptık, yüksek teknoloji kullandık, vergi ödedik, yaptık yaptık. Devlet ne yapacak? Gidip dış görüşmeleriyle ihracatın önünü açacak. İtalya'ya da mal satıyorum. Cezayire ben mal satarken vergi var İtalyanlar satarken yok. Bu sizi çok etkiliyor. Kendi malına kendin rakip oluyorsun. Devlet gidip orada gümrük vergilerini indirecek. Ben o zaman daha çok satarım."

Ziyarete, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Buğra Küçükkayalar ve Uğur Urkut, Yönetim Kurulu Üyesi Burak Anıl ile BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve Genel Koordinatör Yardımcısı Deniz Karaer de katıldı.