"Dengeye oturmasını bekliyoruz"

"Dengeye oturmasını bekliyoruz"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, iş gücü rakamlarındaki oynaklığın bir an önce dengelenmesini beklediklerini söyledi.

BUSİAD Başkanı Türkay, pandemi etkisinin yaz aylarıyla birlikte azalmaya başladığını, üretim, ihracat, turizm ve tarımda işgücü ihtiyacının arttığını söyledi. Türkay, "Ancak pandemideki kısa çalışma ödeneği, iş akdi feshinin yasaklanması nedeniyle gerçek rakamları göremiyorduk. Geçen ay ve bu ay gelen rakamlardaki farklar da henüz işgücü piyasasının dengelenmediğini gösteriyor. Ancak istihdam rakamlarının tekrar yükselişe geçmesi bizim için umut kaynağı" dedi.

BUSİAD Başkanı Türkay, Türkiye gibi işgücü oranı yüksek ülkelerde istihdam olanaklarını artırmanın katma değerli ürün üretmek kadar önemli olduğunu da belirterek, şunları ifade etti:

"Ülkemizin kilo başına ihracat değerini artırmak hep bahsettiğimiz bir konudur. Bu çalışmalar sürerken, istihdamı da gözden kaçırmamamız gerekiyor. İstihdamın yüksek olması ülkede sosyal barışın sağlanması için de önemlidir. O nedenle turizm ve tarım gibi istihdam kapasitesi yüksek sektörler bizim gibi ülkelerde önemli bir yer tutar. Bu kapasiteleri doldururken elbette eğitimi günün koşullarına uydurup daha nitelikli ürünler üretmenin yollarını da aramalıyız."

BUSİAD Başkanı Türkay, sonbaharda işlerin umulduğu gibi gidebilmesi için de toplumu aşı olmaya davet etti.