BUSİAD Yönetiminden Sönmez Medya’ya ziyaret

BUSİAD Yönetiminden Sönmez Medya’ya ziyaret

BUSİAD Yönetiminden Sönmez Medya’ya ziyaret

Sönmez Medya’yı ziyaret eden BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, medya yöneticilerinin katıldığı toplantıda yeni döneme yönelik plan, proje ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Türkay, söz konusu projeler arasında özellikle 3 önemli çalışma üzerinde durduklarını kaydetti.

BUSİAD Yönetimi, Bursa’nın önde gelen medya kuruluşlarından olan Sönmez Medya’ya nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Medya yöneticileri ile bir araya gelmeden önce Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ile görüşen BUSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, karşılıklı bilgi alış verişinde bulundu. BUSİAD’ın Bursalı sanayicilerin sesi olmaya devam edeceğini ifade eden Celal Sönmez, sanayicilerinin sorunlarının tespiti ve dile getirilmesi noktasında BUSİAD’a önemli görevler düştüğünü belirtti. BUSİAD’ın fikir anlamında takipçisi olmaya devam edeceklerini dile getiren Sönmez, sivil toplum örgütlerinin gönüllülük esası ile yol aldığının, bu anlamda misyonlarının son derece önemli olduğunun altını çizdi. BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay da kendilerini bir fikir platformu olarak gördüklerini belirterek; amaçlarının Bursa’ya hizmet etmek olduğunu ve tüm sivil toplum örgütlerinin ortak amacının bu olması gerektiğini söyledi. Kurumlar arasında yaşanan fikir ayrılıkları olabileceğine ve geçmişi geride bırakmak gerektiğine değinen Türkay, önemli olanının, olası fikir farklılıklarına rağmen ortak bir paydada buluşabilmek ve kent adına katma değer üretebilmek olduğunu sözlerine ekledi.

Celal Sönmez ile gerçekleştirilen görüşme sonrası Sönmez Medya’ya geçen BUSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün ve Bursa Hakimiyet ve As TV Genel Yayın Yönetmeni Okan Tuna’yı ziyaret etti. Ziyarette Bursa Hakimiyet Yazı İşleri Müdürleri Kemal Göz ve Ali Kemal Aksakal’ın yanı sıra editörler de hazır bulundu. Bir medya grubu olarak tarafsız bir şekilde haber vermeye çalıştıklarını ifade eden Burak Özgün, BUSİAD’ın Bursa iş dünyasındaki yerinin son derece önemli olduğunu belirtti. Sönmez Medya’nın tüm mecraları ile BUSİAD’ın takipçisi olduğuna değinen Özgün, “Kent adına katma değer sağlayan tüm kurumlara destek vermeye devam edeceğiz. Bu anlamda BUSİAD yönetime de yeni dönemde başarılar diliyorum” diye konuştu.

“2023 hedefleri için eğitim şart”

Türkay yeni dönemde özellikle 3 projeye ağırlık vereceklerini ifade ederek, bunların eğitim, işçi - işveren verimliliği ve dijitalleşme olacağını belirtti. BUSİAD’ın uzun süredir eğitim alanında önemli çalışmalar yürüttüğünü ve hali hazırda devam eden projelerinin olduğunu hatırlatan Türkay, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için en çok önemsenmesi gereken konuların başında eğitim geldiğinin altını çizdi. Türkay, eğitim projelerini yoğunlaştırarak sanayicinin en büyük sorunlarından olan kalifiye personel sorununa çare bulmayı hedeflediklerine değinerek, “Dijitalleşme de günümüzde oldukça önemli hale geldi. Bu alanda da önemli çalışmalara imza atacağız. Endüstri 4.0 ile ilgili bir rapor hazırlama aşamasındayız. Bu süreçte değerli basın kuruluşlarının desteğini ve iş birliğini son derece önemsiyoruz. Amacımız Bursa’ya ve ülkeye hizmet etmek. Beraber yol alarak çok daha güzel sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.