BUSİAD YAZA DEPREMİ KONUŞARAK MERHABA DEDİ

BUSİAD YAZA DEPREMİ KONUŞARAK MERHABA DEDİ

"Bölgeye desteğimiz sürecek"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, iş insanlarından deprem bölgesine desteklerini sürdürmelerini istedi.

BUSİAD Evi bahçesinde yapılan Yaza Merhaba Gecesinin ana konusunu, BUSİAD'ın deprem bölgesinde yaptığı çalışmalar ve bölgeye gerçekleştirilen ziyarete ilişkin izlenimler oluşturdu.

BUSİAD yönetim Kurulu Başkanı Küçükkayalar, deprem nedeniyle üyelerle buluşmaların sekteye uğradığını ifade ederek, "Ancak biz bu sırada, faaliyetlerimizi sürdürdük" dedi. Yapılan etkinlikler hakkında da bilgiler veren Küçükkayalar, Bursa vizyonu çalışması ve hazırlanana afet rehberlerine de değindi.

Yeni oluşan Meclis ve Hükûmetten de beklentilerini dile getiren Küçükkayalar, "Güven ve istikrar ortamının en kısa sürede sağlanmasını diliyoruz ve bekliyoruz. Biliyoruz ki güven ve istikrar bize öngörülebilirliği getirir. Bu üç koşul ne kadar kısa sürede sağlanabilirse bizler de yeni yüzyılımızın olmazsa olmazı olan "Dijital, Yeşil ve Toplumsal Dönüşümler" üzerine o kadar daha çabuk eğilir ve daha etkin çalışmalar yaparız.

Unutmayalım ki ülkemizin daha hızlı, daha dengeli, daha verimli, daha çevreci, daha katma değerli, daha sosyal, kısacası daha fazla kalkınması bu üçlü dönüşümü olabildiğince çabuk başarmasından geçmektedir" dedi.

Küçükkayalar konuşmasının önemli bir bölümünü ayırdığı deprem bölgesine gerçekleştirilen ziyarete ilişkin olarak ise şunları dile getirdi:

"Deprem konusunda ikinci günden itibaren çalışmalarımıza başladık. Genel sekreterimiz Erol Alakoç 10 gün kadar AFAD'a karargâh kurdu adeta. Üyelerimizin ve bize ulaşan diğer yardımseverlerin yardımlarını AFAD nezdinde koordine etti.

BUSİAD Sevgi ve Eğitim Komitemizde paydaşımız olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi ile gıda, giysi ve hijyen malzemeleri konusunda birlikte çalıştık, bölgeden ihtiyaç sahibi çocukların Bursa'ya getirilmesine, ÇEK yurtlarında kalmalarına ve ÇEK eğitim kurumlarında eğitimlerini sürdürmelerine katkı sağladık.

Ama belki de bölgedeki en önemli çalışmamız adını BUSİAD Mutfağı koyduğumuz mobil aşevindeki faaliyetimiz oldu.

Bursa Keles'li iki kardeş Mehmet ve Kâmil Durgut'un gönüllü olarak yürüttüğü Hatay Samandağ'daki mobil aşevine depremin hemen ertesinde destek vermeye başladık.

Öncelikle, 135 gündür aksatmadan sabah, öğlen, akşam olmak üzere günde yaklaşık toplam 2.000 öğün yemek hizmeti veren bu hayırsever iki kardeşe ve birlikte çalıştıkları ekiplerine BUSİAD ve Bursa'mız olarak gönülden teşekkür ediyorum. Ayrıca, bugüne kadar bu imecemize destek veren üyelerimize ve dostlarımıza da teşekkürü bir borç biliyorum."

Deprem bölgesine gidene kadar, iyi bir iş yapmanın huzuru içinde olduklarını da kaydeden Küçükkayalar, "Ancak, yaptıklarımızın ne kadar yetersiz olduğunu bölgeye gidince anladık. Ülke olarak henüz sadece acil duruma çözümler üretme aşamasındayız. Bu gerçeğe uygun hareket etmemiz gerektiğini, özellikle BUSİAD Mutfağımızın hiç değilse yaz boyu bölgede çalışmaya devam etmesinin şart olduğuna karar verdik" dedi.

"ONLAR BİZE İYİ GELDİ.."

Küçükkayalar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz oraya, onlara iyi gelmek, onlara destek olmak için gittik ama inanın onlar bize çok iyi geldi. Yüreğimizdeki insan sevgisini artırdılar.

Herkes o yokluk içinde çadırına, konteynerine kahve içmeye, sohbet etmeye, yemek yemeğe çağırdı. Düşünün ki, bir daha Samandağ'a gidersek, hangi çağrıya yanıt verebileceğimizi bilemiyoruz. Çünkü gitmediğimizin hatırı kalacak biliyoruz.

Şunu canı gönülden söylemeliyim ki zaman hüzünlenme, yakınma, salt konuşma zamanı değil!

Onlar acılarını hatırlamayı / hatırlatmayı değil, unutup hayata bağlanmayı, onlarla daha sık buluşmamızı, onlara bir süre daha destek olmamızı bekliyorlar, istiyorlar. Son söz olarak bir kez daha belirtmek istiyorum ki, katkılarımızın devamı için sizlerin yardımınıza çok gereksinimimiz var."