BUSİAD ve MÜSİAD birlikte çalışma alanlarını konuştu.

BUSİAD ve MÜSİAD birlikte çalışma alanlarını konuştu.

BUSİAD ve MÜSİAD birlikte çalışma alanlarını konuştu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şube Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’ni (BUSİAD) ziyaret etti.

MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses, BUSİAD’ı 40. Yaşı dolayısıyla kutladı. Gürses, 40 yılda Bursa ve Türkiye için yapılan işler nedeniyle BUSİAD’a teşekkür etti.

Ziyarete Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durum, gerekçeleri ve çözüm önerileri de konuşuldu.

BUSİAD Başkanı Türkay, dövizdeki yüksekliğin değil oynaklığın sıkıntı olduğunu belirterek, “dövizin bugüne kadar düşük olması Türkiye’de çok sayıda sanayiciyi tüccar yaptı. Döviz yükselince şimdi üretim öne çıkacak” dedi.

Türkay, sanayinin önündeki en büyük engellerden birinin de eğitim olduğunu belirtirken, BUSİAD’ın bu konuda ciddi çalışmaları olduğunu söyledi. Türkay, “insan kaynağı bizim en büyük girdimiz. Para bulunur ama yetişmiş insan bulmak çok önemli.  Eğer 10. Büyük ekonomi olmak istiyorsak,  10. Eğitim kalitesine de ulaşmak zorundayız”  diye konuştu. Türkay, MÜSİAD’ın ziyaretiyle ilgili olarak ise, “Siz bizden önce davrandınız. MÜSİAD’a gidip ne yapabiliriz konuşmak istedik. Birkaç SİAD’ı da yanımıza alıp yapılacakları konuşalım istedik. Endüstri 4.0’ı özellikle birlikte yapabiliriz” dedi.

“EL BİRLİĞİ İEL ZORLUKLARI YENERİZ…”

MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürse ise, Cumhuriyet tarihi boyunca cari açık sorunuyla mücadele edildiğini belirterek, “2017’de 47 milyar dolar olmuş. Ürettiğimizden çok tüketiyoruz. Bizim çok büyük bir birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. İki sorun var biri cari açık ürettiğimizden çok tüketiyoruz. Bir de dış etkiler var elbette. Ama biz kendi ödevlerimizi yapmalıyız” dedi. Gürse şöyle devam etti:

“Tekstille cari açığı kapatamayız ama istihdam açığını kapatıyoruz. İstihdamda birkaç bin liralık makine ile 1.5 kişi istihdam ediyoruz. Kendi işimize yatırım yapmak yerine başka yerler yatırım yaptık. Tekstil mühendisi çok ama nitelikli bulunamıyor. Üniversiteler sanayiye uygun insan yetiştiremiyor. Birlikte ne yapabiliriz? El birliği ile bu zorluğu yeneceğimize inançlıyız.”

Plaket takdiminin de yapıldığı ziyarete, MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses, Başkan Yardımcısı Nihat Alpay, Yönetim Kurulu Üyeleri Alaattin Dağlı ve Kemal Ermiş ve Genç MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Abdülkerim Demir katıldı.

BUSİAD’dan ise, Başkan Ergun Hadi Türkay, Başkan Yardımcıları Buğra Küçükkayalar, Mustafa Ekinci, Yönetim Kurulu Üyeleri Gonca Yerliyurt, Selim Akbaş, Burhan Çakır, Burak Anıl, Elif Doğrusoy, BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve Genel Koordinatör Asistanı Deniz Karaer de ziyarette hazır bulundu.