BUSİAD ve BUİKAD iş birliği, yeni projelerle devam edecek.

BUSİAD ve BUİKAD iş birliği, yeni projelerle devam edecek.

BUSİAD ve BUİKAD iş birliği, yeni projelerle devam edecek.

BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı İpek Yalçın ve Yönetim Kurulu Üyeleri, BUSİAD’a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. İpek Yalçın, geçtiğimiz Ocak ayında gerçekleştirilen genel kurul sonrası görevi devralan Başkan Ergun Hadi Türkay ve Yönetim Kurulu Üyelerine yeni dönem için başarılar diledi. Görüşmede birçok alanda iş birliği yapan ve Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu’nun da paydaşı olan iki derneğin yeni projelerle iş birliğini arttırarak sürdürmesi üzerinde duruldu.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay’ın ev sahipliğinde BUSİAD Evinde gerçekleştirilen ziyarete, BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı İpek Yalçın ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Yeni dönem için görevi devralan Başkan Ergun Hadi Türkay ve Yönetim Kurulu üyelerine başarılar dileyen Yalçın, birbirinden kaliteli ve başarılı çalışmalar gerçekleştiren BUSİAD’ı son derece önemsediklerini belirtti. Çeşitli alanlarda bir araya gelme şansı bulan her iki derneğin özellikle Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu’nun paydaşları arasında yer aldığını hatırlatan Yalçın, dernekler arasındaki iş birliğinin yeni projelerle artarak sürmesini diledi. Yalçın, kadının iş hayatında kendine daha fazla yer bulmasını son derece önemsediklerini ifade ederek, “Kadın istihdamının arttırılması adına bir süredir yürüttüğümüz projede önemli mesafe kat ettik. Çalışan kadının önündeki en büyük engel kreş konusu. OSB’lerde kreş kurulması adına attığımız adımlar sonuç verdi ve süreç hızlandı. Konuyla ilgili Ankara’da yaptığımız görüşme sonrasında 3 Bakanlığımız konuyla ilgili aksiyon alma kararı aldı. Geline noktada OSB’lerde kurulacak kreşler için yer belirlenmesi konuşulur oldu. Kadın istihdamının arttırılması noktasında devlet nezdinde başka adımlar da var ve bu son derece sevindirici. Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu’nun çalışmalarını da son derece önemsiyoruz. Platforma üye 24 firmanın sahip olduğu bilgi birikiminden faydalanarak kadın istihdamının artırılması adına gereken her türlü çalışmayı yapmaya hazırız” diye konuştu.

“Kadının iş hayatında güçlenmesi adına atılacak her adımın destekçisi olacağız”

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay da nazik ziyaretlerinden dolayı BUİKAD üyelerine teşekkür ederek, BUİKAD’ın gerçekleştirdiği projeleri yakından takip ettiklerini ve kendilerini son derece takdir ettiklerini belirtti. BUİKAD ile her platformda olası her türlü iş birliğine hazır olduklarının altını çizen Türkay, önümüzdeki günlerde hayata geçirecekleri Endüstri 4.0 ile ilgili proje kapsamında kentin tüm SİAD’ları ile bir araya geleceklerini ve BUİKAD’ı da bu çalışmada görmekten mutlu olacaklarını ifade etti. Türkay, kadının iş hayatındaki yerinin güçlenmesi konusuna son derece önem verdiklerinin altını çizerek, bu alanda atılacak her türlü adımın destekçisi konumunda olacaklarını dile getirdi. Türkay, iki dernek arasındaki iş birliğinin yeni projelerle süreceğine inandığına değinerek, kent ve ülke adına katma değer üretmenin öncelikli hedefleri olduğunu sözlerine ekledi.