BUSİAD Ödülleri sahiplerini buldu

BUSİAD Ödülleri sahiplerini buldu

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (BUSİAD) marka etkinliklerinden olan ve bu yıl 25.'si verilen BUSİAD Doğan Ersöz Ödülü ve Başarı Ödülleri sahiplerini buldu. 

Almira Otel Büyük Salon'da gerçekleştirilen törende, "2018 Doğan Ersöz Ödülü'nü Karsan AŞ adına CEO Okan Baş aldı.

Baş'a ödülünü BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay verdi. Baş ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, "Bu anlamlı ödüle bizi layık gördüğünüz için teşekkürler. Yaptığımız işlerle farkediliyor olmak gurur verici. Otomotiv dünyası değişim içinde. Herkes elektrikli araç konuşuyor. Biz 1 adım önde gidiyoruz. 2 tane ürünü 1 yılda satışa hazır hale getirmek kolay değil. Hedef otonom araç. Elektrikli otobüs gamını genişleteceğiz. Yüzde 100 türk sermayesi ile bunu yapmak da ayrı bir gurur.En büyük güvencemiz de insan kaynağımız. 1200 karsan çalışanı adına alıyorum bu ödülü" dedi.

Törende ayrıca BUSİAD Kültür ve Sanata Katkı Ödülü'nü "Panorama 1326 Bursa'nın Fethi Müzesi'yle Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar aldı. Dündar, BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Gonca Yerliyurt'un elinden ödülünü alırken şunları ifade etti:

"BUSİAD yönetimine çok teşekkür ederim. Farkı farkettikleri için. Dünyada işadamlarımız yarışıyor. Bursa, yüksek teknoloji kullanan bir sanayiye sahip. Bu da bize daha büyük sorumluluklar yüklüyor. Aklımıza her geleni yapmadık, yaptığımız degerli işlerde sizlerin de katkısı var. 630 bin üzerinde ziyaretçi geldi müzemize, 126 etkinlik yapıldı. Sadece seyirlik bir yer değil. Bunlar bizlerin, sizlerin başarısıdır. Önümüzde yapacak çok işimiz var."

BUSİAD Meslek Ödülü'nü ise Prof. Dr. Ali Ceylan aldı. Prof.Dr Ceylan ödülünü alırken, "Bu kadar ders verdim bu kadar heyecanlanmadım. Çok mutluyum BUSİAD'dan ödül almak paha biçilmez. BUSİAD, bir okul gerçekten işletme hocası olarak orda öğrendiklerimi universiteye aktardım. BUSİAD, girişimcinin itibarını ve standartlarını yükseltti. Zihinsel bir değişimi gerçekleştirdi" diye konuştu.

"TARİHİ DÖNEMEÇ..."

Törende bir konuşma yapan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, dünyanın ekonomik, sosyolojik ve teknolojik olarak bir dönemecin içinde olduğunu ifade etti.

İnsanların artık varlıklarını paylaşıma açtığını ifade eden Türkay, "Oturdukları evleri, kullandıkları arabaları paylaşıyorlar. Yapılan bu değerli finansal yatırımları paylaşarak, daha verimli hale getirmeye çalışıyorlar. Tabii sadece bu iki kalemle sınırlı kalmıyor. İnsanlar kullanmadıklarını kiralama ya da satma yolunu değerlendiriyorlar artık" dedi.

Türkay, gelir dağılımındaki adaletsizliğe de dikkat çektiği konuşmasında, iklim değişikliğinin de en çok geliri az olanları etkilediğini kaydetti. 100 yıl içinde deniz suyunun 60-80 metre yükseleceğinin öngörüldüğünü belirten Türkay, "Bundan sonra alacağımız tüm kararlarda, yeni iklim koşullarını göz önünde bulundurmalıyız" diye konuştu.

Teknolojik gelişmelerin de kısa sürede hayatı derinden etkileyeceğini ifade eden Türkay, "Bunların sonucu insansız üretim, gelişmiş robot teknolojileri de hayatımızda olacak. Gelişmekte olan ülkelerin bazıları, bu konularda geri kalacaklar. Böylece ülkeler arası ekonomik fark daha da belirgin hale gelecek" dedi. Türkay değerlendirmesini şu sözlerle tamamladı:

"Dönemecin içindeyiz. Direksiyonu doğru yönde sıkı tutabilirsek, hız kurallarına dikkat edersek, savrulmadan bu dönemeçten çıkabiliriz. Yaşayıp beraber göreceğiz. En büyük artımız, dönemeci önceden görebilmemiz. Artık hızımızı ayarlayıp direksiyonu çevirmekte iş. Umarım başarılı olup yeni çağın önemli aktörleri arasında yerimizi alabiliriz.

İşte BUSİAD olarak görevimiz virajın eğimini, hangi hızla girilirse savrulma yaşanmayacağını tecrübelerimize dayanarak muhataplarımıza aktarmak. Ve bugün de bu görevi yapıyoruz."

Ödül alanlara da teşekkür eden Türkay, "25 yıldır da büyük ya da küçük virajları aşan kişi ve kurumlara rahmetli kurucumuz Doğan Ersöz'ün adıyla ödül veriyoruz. Bu yıl Doğan Ersöz Ödülü'nü almaya hak kazanan Karsan, elektrikli otobüs üretimiyle geleceği gören, yüzde 100 yerli sermayeli bir şirket olarak bu ödülün anlamına uygun çalışmalar yaptığını gösterdi.

Kültür ve Sanata Katkı Ödülü'nü alan Osmangazi Belediyesi'ni de özellikle kutluyorum. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni görme şansım oldu. Geçekten çok kıymetli bir eser bırakılmış oldu Bursa'ya. Osmangazi Belediye Başkanı Sayın Mustafa Dündar'a çok teşekkür ederim bir Bursa sevdalısı olarak.

Bir ödül de içimizden birine. Yetiştirdiği öğrenciler ve yazdığı kitaplarıyla Bursa'dan ekonomiye katkıları yatsınamaz Sayın Prof. Dr. Ali Ceylan'a BUSİAD Meslek Ödülü'nü vermekten gurur duyuyorum" diye konuşmasını tamamladı.