BUSİAD, Hürriyet Bursa’yı ziyaret etti

BUSİAD, Hürriyet Bursa’yı ziyaret etti

BUSİAD, Hürriyet Bursa’yı ziyaret etti

BUSİAD’da Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilen olağan seçimli genel kurulu sonrasında görevi devralan yeni yönetim kurulu üyeleri, Hürriyet Gazetesi Marmara Bölge Temsilcisi Burcu Başar’ı ziyaret ederek hedeflerini paylaştı. BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Türkay, önceliklerinin eğitim, çalışan ve işçi arasındaki ilişkiler, Endüstri 4.0 ve yeni fikirlere destek olduğunu açıkladı. BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ekinci ise, “Türkiye ve Bursa, bir başarı hikayesi yazıyor. Türkiye’yi ve Bursa’yı hak ettiği şekilde sunmamız gerek” şeklinde konuştu.

Ziyarette yeni dönemdeki hedef ve beklentileri hakkında bilgi veren BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Türkay, 286 üyeye sahip olduklarını belirterek, önümüzdeki dönemde bu sayıyı artırmaya yönelik çalışmalarının olacağını açıkladı. Ortak iş birliklerine açık olduklarını belirten Türkay, amaçlarının aksiyon planlarını oluşturup, devamlılığı olacak projeleri hayata geçirmek olduğunu kaydetti. 

 

“Yeni fikirlere destek olacağız”
Türkiye’nin odaklanması gerektiği konuların başında eğitimin geldiğini dile getiren Türkay, geçmişte olduğu gibi bu dönemde de bu konuyla alakalı çalışma yürüteceklerini belirterek, çalışan ve işveren arasındaki ilişkileri düzenleyici bir çalışma da yapmak istediklerini kaydetti. Türkay, Endüstri 4.0 ile ilgili yapacakları çalışmanın raporlarını da önümüzdeki günlerde paylaşacaklarının altını çizdi. Ana hedeflerinin iş ve çalışma dünyasını daha iyi noktaya ulaştırmak olduğunu ifade eden Türkay, “Türkiye’de yeni kurulacak şirketler için insanların bir fikri var ama ticari hayata geçirilmesi mümkün olmayabiliyor. Bunun çeşitli nedenleri var. Maddi imkansızlıklar ya da bürokratik anlamda sorunlar olabiliyor. Biz yeni başlangıçlara ve yeni nesil şirketlere öncülük etmek istiyoruz. Bu konuda destek de alıyoruz. Yeni kurulacak şirketler için yeni fikirlere bir şekilde destek olmayı düşünüyoruz” diye konuştu. 

“Madeni işleyip sunamıyoruz”
BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ekinci ise Marmara Bölgesi’nin otomotiv altyapısının birçok ülkenin yanı sıra özellikle Balkanlar’da da olmadığını vurguladı. Bursa’nın otomotiv ana ve yan sanayi anlamında adeta bir madene sahip olduğunu belirten Ekinci, “Çok önemli değerlere sahibiz ancak bu değerleri tam olarak kullanamıyoruz. Maden var, işleyip sunamıyoruz. Marketing alanında önemli eksiklerimiz var. Bulgaristan’dan çıkın, bizi tanıyan yok, Bursa’yı bilen yok. Oysa Bursa’da iki tane uluslararası dev otomobil fabrikası var. Onun dışında çok da gelişmiş bir altyapı var. Endüstri 4.0 açısından baktığınızda Bursa’daki altyapı Avrupa ile eşdeğer. Yazılım ve bazı mühendislik dallarında belki zayıfız ama reaksiyon ve adaptasyon konusunda öndeyiz” şeklinde konuştu. Ekinci şöyle devam etti: “Türkiye bulunduğu coğrafyadan dolayı daha farklı algılanıyor. Oysa Türkiye ve Bursa, bir başarı hikayesi yazıyor. Türkiye’yi ve Bursa’yı hak ettiği şekilde sunmamız gerek. Bu da ancak güç birliği ile olur. Değerlerimizin farkından değiliz ve enerjimizi doğru olarak kullanmak durumundayız. Avrupa Endüstri 5.0 ve yapay zekayı gibi konularda adımlar atmaua başladı. Oradan iyi beslenmemiz için enerjimiz var. Bu süreçte TAYSAD ve OSD gibi kuruluşlar da yanımızda. Sizin gibi basın kuruluşları ile ses getirecek uluslararası boyuttaki platformlarda da biz her zaman varız.”

“İş birliklerine açığız”
Hürriyet Gazetesi Marmara Bölge Temsilcisi Burcu Başar da Bursa’nın geleceğine ışık tutacak çalışmalara her zaman destek vereceklerini belirterek, katkı konabilecek her türlü iş birliğine açık olduklarını kaydetti.