Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kılavuz: "Dört koldan üniversite sanayi işbirliğine açılıyoruz"

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kılavuz: "Dört koldan üniversite sanayi işbirliğine açılıyoruz"

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kılavuz: "Dört koldan üniversite sanayi işbirliğine açılıyoruz"

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, kendi dönemlerinde, üniversite sanayi işbirliğini geliştirmede kararlı olduğunu belirtirken, "Bu dönem, toplumla, kentle ilişkiler belirleyici olacak" dedi.

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette Üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için yapılabilecek çalışmalar konuşuldu.

BUSİAD Endüstri 4.0/Dijital Dönüşüm Platformu Sorumlusu Tuncer Hatunoğlu, batılı üniversitelerin üniversite-sanayi işbirliğini nasıl gerçekleştirdiğine ilişkin BUSİAD olarak çalışma yaptıklarını belirterek, "Arizona Üniversitesi'nde bu işle ilgilenen  Prof. Dr. Bertan Bakkaloğlu  ile işbirliği içindeyiz. Ağustos ayı sonlarında BUSİAD olarak bir konferans yapacağız. Akademisyenleri motive edecek bir güç gerekiyor" dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ise, "Bizde sanayi ile üniversite ilişkisini sağlayacak dört mekanizma var. Birincisi, Bilimsel Araştırmalar birimimiz. O birimimiz yeniden yapılandırıldı. Arkadaşımız fakülteleri dolaşıp neler yapılabileceğini değerlendiriliyor. İkinci birimimiz, Teknoloji Transfer Ofisi (TTO). Burası kapanmak üzereydi. Ama yeniden canlandırılıyor. Bir de ULUTEK'i de yeniden yapılandıracağız. Üniversite Sanayi Geliştirme Merkezi (USİGEM) vardı. Bu da ilerleyemedi. Şimdi Ankara bunu gördü. Kamu Sanayi Üniversite İşbirliği Portalı kuruldu. Biz de bunun içindeyiz. Dört koldan sanayi ile işbirliğine açılıyoruz" diye konuştu.

"Egolarımızı bir kenara bırakmamız gerekli. Biz sanayiyi sizin gibi bilemeyiz. Hocalardan üniversite ile işbirliği yapabilecek gönüllü bir havuz oluşturacağız" diyen Prof. Dr. Kılavuz, "Bu dönemin belirgin özelliği toplumla ilişkiler kentle ilişkiler olacak" ifadesini kullandı.

Ziyarete, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Buğra Küçükkayalar, Mustafa Ekinci, Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Çakır ve BUSİAD Üyesi Tuncer Hatunoğlu ile BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu katıldı.

Ziyaret sonunda BUSİAD Başkanı Türkay, Rektör Prof. Dr. Kılavuz'a bir kahve fincan seti hediye etti.