"Bursa'nın Tekstili, Fetihten Kurtuluşa '1326-1922' "

"Bursa'nın Tekstili, Fetihten Kurtuluşa '1326-1922' "

"Bursa'nın Tekstili, Fetihten Kurtuluşa '1326-1922' "

Bursa, tarım, termal, turizm ve sanayi denildiğinde akla gelen kentlerin başındadır hiç kuşkusuz. Bursa'nın bu özellikleri, cennet doğasından elde edilen kaynaklarının yanı sıra insanının da çalışkanlığı ve girişimciliği ile daha da öne çıkmıştır.

Bursa 1326'da feth edilip Osmanlı'ya ilk başkent olurken, o günden bugüne büyümüş gelişmiş ve yeteneklerine hep yenilerini eklemiştir. Bu yetenekler arasında kuşkusuz, ipekçilik ve tekstil önemli bir yer tutmaktadır. Hatta sanayinin temellerini tekstil oluşturuyor desek yanlış yapmış olmayız.

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) olarak, "Bursa'nın Tekstili, Fetihten Kurtuluşa '1326-1922' " adlı bu kitapla, Bursa tekstilinin tarihini anlatan bir eser ortaya koymanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eski Başkanlarımızdan Erol Türkün'ün yönlendirmesi ve desteği, duayen sanayicimiz Mehmet Memduh Gökçen'in katkılarıyla gerçekleşen bu eseri, Bursa'nın tekstil başkenti olmasını sağlayanlara ithaf ettik. Tekstil Öğretmeni Tufan Ata Türkyılmaz tarafından kaleme alınan kitapta, yaklaşık 600 yılda, Bursa tekstilinin yolculuğunu okuyacak ve görsellerle de süreci takip edebileceksiniz.

Geçmişi olmayanın yarını da olmaz düsturundan hareket ederek Bursa'ya armağan ettiğimiz bu eserin, ilgilileri nezdinde gerekli katkıyı yapmasını umarız.

Ergun Hadi Türkay

BUSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI