Bursa’nın otomotivdeki profili çok güçlü.

Bursa’nın otomotivdeki profili çok güçlü.

Yamas A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Okyay, ekonomik krize rağmen, otomotivde Bursa’nın dünyadaki yerinin çok özel olduğunu söyledi.

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, yaz döneminde gerçekleştirdiği üye ziyaretleri kapsamında Yamas A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Okyay’a konuk oldu.

Sohbet sırasında döviz artışı ve dünyadaki ekonomik ilişkilerin seyri önemli gündem maddesi oldu. Döviz artışlarının kimseyi mutlu etmediğini söyleyen Okyay, İran’la ilgili sorunlar yaşadıklarını, üretim kısmıyla ilgilenmenin dışında uluslararası ilişkileri de dikkatle izlemek durumunda kaldıklarını belirtti. Okyay, Kuzey Afrika’da da sadece Türkiye’ye vergi koyulduğu bunun da satışları olumsuz etkilediğini söyledi.

İstihdam konusunda bugünlerde sorun yaşamadıklarını ancak, sektörün büyük oyuncularının devreye girdiği dönemlerde sıkıntılar yaşadıklarını belirten Okyay, “Bugünlerde iç piyasada işler iyi gitmiyor. O nedenle eleman bulmakta sorun yaşamıyoruz” dedi.

Dünyada ekonomin ne olacağını sık konuşulur olduğunu kaydeden Okyay, şunları söyledi:

“Almanya’da da ABD’yle ilişkiler ne olacak diye konuşuluyor. Polonya, Romanya ve Macaristan sanayiye odaklanmış durumda inanılmaz sanayi bölgeleri kuruldu. Sürekli gelişiyorlar. Türkiye de çok büyük bir ülke. Özellikle otomotivde yetişmiş insan gücü var. Bursa’nın otomotivdeki profili çok güçlü. Her türlü olumsuzluğa rağmen yabancılar buralarda yatırım yaparak mutlu oluyorlar.”

Ziyarete,  BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay’ın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyesi Burak Anıl ile BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve BUSİAD Yönetici Asistanı Deniz Karaer de katıldı.