Bursa'nın gıda ve tarımdaki durumu BUSİAD'da masaya yatırılıyor
Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Gıda ve Tarım Uzmanlık Grubu liderliğinde, BUSİAD, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi ve Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ana koordinasyonunda düzenlenecek olan "Bursa'da Tarımın Dünü, Bugünü ve Geleceği" başlıklı kongreye hazırlık için planlanan çalıştayların ilki BUSİAD Evi'nde gerçekleştirildi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret Borsası, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Ziraat Odaları ve TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğü paydaşlığında Bursa Tarım ve Gıda Çalıştayları üst başlığında gerçekleşen çalıştaylar dizisinin ilkinde "Tarla Bitkileri" konuşuldu. 4 ayrı alt başlıktaki masa etrafında toplanan konunun tarafları, tarla bitkileriyle ilgili SWOT analizi yaparak değerlendirmelerde bulundu. Günün sonunda tüm çalışmalar raporlaştırıldı.
Çalıştayın açılışında konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda ve Tarım Uzmanlık Grubu Sorumlusu Lale Yıldız, BUSİAD olarak, "Sanayi, Tarım ve Turizm ile Gelişen Bursa"
vizyonuyla hareket ettiklerini ifade ederek, bugün çalıştaylarla başlayan ve kongre ile taçlanacak sürecin de bunun bir uzantısı olduğunu söyledi. Lale Yıldız, 4 ayrı başlıkla gerçekleşecek çalıştaylar sonucunda Bursa'nın tarım ve gıda envanterini çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Lale Yıldız'ın ardından BUSİAD Gıda ve Tarım Uzmanlık Grubu'nun kıdemli üyesi ve BUÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ak da, "Amacımız Bursa'nın tarım alanında son 50 yılda geldiği noktayı, mevcut durumu ve geleceğe bakışımızı konuşmak, dedi. Çalıştaylar dizisi boyunca "Tarla Bitkileri", "Bahçe Bitkileri", "Hayvansal Üretim" ve "Gıda Sanayi" nin masaya yatırılacağını ifade eden Prof. Dr. Ak, son olarak da 2 günlük bir kongre düzenleneceğini belirtti.
Çalıştayların ana moderasyonunu üstlenen BUÜ Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sertaç Dokuzlu ise çalıştayın çalışma prensiplerini anlattıktan sonra 4 masada tarla bitkileri konusu tüm taraflarca konuşuldu.