"Bursa'daki insan kaynağıyla başardık"

"Bursa'daki insan kaynağıyla başardık"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, üye ziyaretleri çerçevesinde Odelo Grup CEO'su Mürsel Gülen'e konuk oldu.

Ziyarette konuşan Mürsel Gülen, eskiden Farba olarak çalışan fabrikalarının Odelo Grup adıyla faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade ederek 2011'de başlayan bu süreç hakkında bilgiler verdi. Gülen, Bayraktarlar Şirketler Grubu olarak, 2011 yılında aldığı kararla Almanya merkezli Odelo Grup'u satın aldığını ve dünya ölçeğinde bir oyuncu haline geldiklerini söyledi. Gülen 8 yıl içerisinde toplam 11 fabrikaya ulaştıklarını ifade etti. Gülen Almanya, Türkiye, Slovenya, Çin ve Bulgaristan'da fabrikaları bulunduğunu ve Meksika'da da bir ofis açtıklarını kaydetti.

Odelo Grup'un operasyonel, finans ve satın alma faaliyetlerinin Bursa'dan gerçekleştiğini de ifade eden Gülen, "Odelo Grup'u alarak müşteri ve teknolojiyi satın almış olduk. Buna Türk dinamizmini ekledik" dedi. Gülen, "Bursa'daki insan kaynağı olmasaydı 8 yılda yapılan bu çalışmaları gerçekleştirmemiz zordu. Dünyadaki fabrikalarımızın kuruluşlarında buradaki ekibin ciddi katkıları oldu. 2010'dan önce yurt dışına kalıcı personel göndermiyorduk. Şimdi Bursa'dan 35-40 expat dünyada görev yapıyor" diye konuştu.

Ziyarette, BUSİAD'la eğitim ve Ar-Ge  konularında neler yapılabileceği de konuşuldu.

Ziyarete, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ekinci, BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve Genel Koordinatör Yardımcısı Deniz Karaer de katıldı.