Birlikte varolmanın sorunlarını yaşıyoruz.

Birlikte varolmanın sorunlarını yaşıyoruz.

Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Eskin, insanların yaşadıkları sorunların gittikçe daha karmaşık hale geldiğini belirterek,  "Bu sorunların temelinde birlikte yaşamanın yattığını" söyledi.

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD)-Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü ve Bursa Felsefe Kulübü paydaşlığında gerçekleştirilen Felsefe Söyleşileri dizisinin dördüncüsü BUSİAD Evi'nde gerçekleştirildi.

"Sorun Çözme" başlığıyla gerçekleşen söyleşide Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Eskin, insanların birlikte yaşamalarının sorunların temelini oluşturduğunu belirtirken, "Bu sorunları da üç kümeye indirgeyebiliriz. Birincisi; bölüşüm problemi. Adalet sağlanamadığı için sorun çıkıyor. İkincisi; Çevre tahribatı. Bazılarımız çok fazla, bazılarımız ise çok az ciddiye alıyoruz. Üçüncüsü ise; ilişki problemleri. Birbirimizden yakınıyoruz ama sürü olarak yaşamak zorundayız da" diye konuştu.

Problemlerin ele alınışı ve çözüm yöntemlerine ilişkin klinik psikolog olarak uyguladığı terapi yöntemleri hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Eskin, "Hayat engellerle dolu olmasaydı çok sıkıcı olurdu. Psikolojik destek alanlar sorunların hiç olmamasını dilerler. Engellerin varlığını, yaşamın parçası kabul ettiğinizde sorunları daha rahat çözersiniz" dedi.

Prof. Dr. Eskin, insanların şikayete baktığını, sorunun kökenine inemediğini de belirtirken, sorunların çözümü için mümkün olan çok sayıda alternatif çözüm önerisinin bulunmasının da önemli olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Eskin'e, söyleşi sonunda Bursa Vali Yardımcısı Abidin Ünsal tarafından Çağdaş Eğitim Koopertifi Kır Çiçekleri projesine yapılan bağış sertifikası sunuldu.