Basınla tanışma toplantısı BUSİAD evinde yapıldı.

Basınla tanışma toplantısı BUSİAD evinde yapıldı.

 

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu 15 Ocak 2022 tarihinde göreve seçilmesinin ardından medya mensuplarıyla tanışma toplantısı gerçekleştirdi. BUSİAD Evi'nde gerçekleştirilen toplantıda, sözlerine medya mensuplarına bu kadar bir süre BUSİAD'ı bekledikleri için teşekkür eden Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, "Görevi devraldıktan sonra sizlerden farklı konularda açıklama istekleri, röportaj talepleri oldu. Bunları karşılayamadık. Çünkü yeni bir çalışma içindeydik onu tamamlamadan sizlerin karşısına çıkmak istemedik" dedi.

Küçükkayalar, medyanın BUSİAD'a yoğun ilgisine de teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öncelikle, BUSİAD'ın da, tek tek siz medya mensuplarının da bu kentin iyiliği, gelişmesi için çalışan paydaşlar olduğumuzun farkındayız. Yapacağımız çalışmalarda eleştiri ve önerilerinizle sağlayacağınız katkıyla Bursa'yı daha yaşanılır bir kent kılmak istiyoruz.

Size derneğimiz hakkında bilgi vermek istiyorum. Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği 1978'de TÜSİAD'ın ardından Türkiye'de kurulmuş ikinci SİAD olma özelliğini taşıyor. Anadolu'nun da ilk SİAD'ı olan BUSİAD'ın Kurucu Başkanı rahmetli Doğan Ersöz'ün vizyoner kişiliğinde yakılan ateş, bugün de yanmaya devam ediyor. Başta rahmetli Doğan Ersöz olmak üzere 18 kurucumuzun her birine sonsuz teşekkürler. Kaybettiklerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bugün kurucularımızdan beşi hayatta. Fikret Alakoç, Hüsamettin Örüç, Kurtcebe Alptemoçin, Mahir Örgün, Memduh Gökçen. Onlara da sağlıklı uzun bir ömür temenni ediyorum.

Doğan Ersöz'den itibaren, İsmail Hakkı Sezgin, Erol Türkün, Celal Beysel, Ali İhsan Yeşilova, Mehmet Arif Özer, Oya Coşkunöz Aktaş, Günal Baylan ve Ergun Hadi Türkay dönemlerinde bayrağı hep daha yukarı taşımak için çaba sarf ettiler. Hepsinin şahsında tüm yönetim kurullarına da teşekkür etmek isterim. "

Hazırlanan bir sunu ile interaktif sunum yaparak sözlerine devam eden Küçükkayalar, BUSİAD'ın üye profili hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. "Toplam 260 üyemizin, 23'ü kadın, 237'si erkek. Kadın rakamını artırmayı planlıyoruz. Ayrıca gençleri, 2. ve 3. nesilleri de Derneğimize katmak için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Küçükkayalar, 2020 yılı İSO Türkiye net satış verilerine göre; ilk 500 firma içerisinde 18 BUSİAD üyesi firmanın 77,3 milyar TL, ikinci 500 firması içerisinde 16 BUSİAD üyesi firmanın da 6,6 milyar TL ciroya sahip olduğunu ve Bursa merkezli 12 holding de BUSİAD üyesi olduğunu kaydetti. 2022 yılı itibarı ile verilerin güncellenmekte olduğunu tamamlandığında paylaşılacağını belirtti.

Küçükkayalar, konuşmasında BUSİAD'ın kuruluş amacını da şöyle dile getirdi:

"Ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunmak üzere; Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefini esas alarak bölgesel ve sektörel potansiyellerin en iyi şekilde değerlendirilmesi için faaliyetlerde bulunmak, demokratik, laik, etkin hukuk devleti anlayışı içinde, sivil toplumun kurumsallaşması ve özel girişimciliğin yaygınlaşmasına çalışmak, Sanayici ve iş insanlarının sorunlarına sahip çıkarak toplumdaki öncü ve girişimci niteliklerini geliştirmek amacıyla kurulmuştur."

Bu amaçlar doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını da kaydeden Küçükkayalar, 11 komite oluşturduklarını ve çalışmalarını bu komiteler nezdinde gerçekleştireceklerini kaydetti.

Küçükkkayalar, BUSİAD'ı ziyaret eden sivil toplum örgütlerine de 11 komite hakkında bilgi verdiklerini ve bu komitelerle iş birliği içinde ne gibi çalışmalar yapılabileceğine odaklandıklarını da söyledi. Küçükkayalar, BUSİAD'ın bir çatı örgütü olma misyonunu yerine getirmeyi hedeflediğini de kaydederek, şöyle devam etti:

"Bu 11 komiteden konusuna göre 3'er aylık periyotlarla raporlar alacağız ve bunu sizlerle paylaşacağız. Bu raporların özelliği Bursa'ya özgü olmaları olacak. TÜSİAD ve TÜRKONFED de rapor hazırlıyor ancak bizim raporlarımız Bursa ile doğrudan ilgili olacak."

Türkiye ekonomisinin durumu hakkında da kısa bir açıklama yapan Küçükkayalar, 2019'da başlayan sanayideki yatırım artışının 2021 sonundaki politika faizlerinin düşürülmesiyle durma noktasına geldiğini ifade etti. Gerekli tedbirlerin alınmaması halinde yükselişin 2022 ve sonrasında yerini düşüşe bırakabileceğini de kaydeden Küçükkayalar, BUSİAD olarak beklentilerinin; her seviyede güven ortamının oluşturulması, tüm sektörlerde istikrarın sağlanması ve kalıcı öngörülebilirlik olarak sıraladı.

Küçükkayalar, 11 komitenin sorumlusu Yönetim Kurulu Üyelerine de çalışma alanlarıyla ilgili söz verdiği konuşmasında, medya mensuplarına verilen telefon tutacağının hazırlanmasındaki katkılarından dolayı Yalçın Kablo Pano Elektrik Ltd. Şti. sahibi Ceyhun Yalçın'a da teşekkür etti.

Çok sayıda medya mensubunun ilgi gösterdiği toplantıda medyadan gelen sorulara da yanıt verildi.