"Ayrımcılığın olmadığı günleri hayal ediyoruz"

"Ayrımcılığın olmadığı günleri hayal ediyoruz"

"Ayrımcılığın olmadığı günleri hayal ediyoruz"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Bursa Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi bir araya gelerek, cinsiyet ayrımcılığının ve kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için neler yapılabileceğini konuştular.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, "Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamayacağımız günlerin hayalini kuruyoruz. Öyle ki, bin yıllardır hayatta yan yana eşit bir şekilde mücadele veren kadın ve erkeğin her alanda bu eşitliği yaşamasını, şiddetin akıllara bile gelmediği, o nedenle de bir cinsiyet için özel bir günün olmayacağı, ayrımcılığın olmadığı günlerin hayali, bizi bu hedefe ulaşmak için çalışmaya itiyor" dedi.

BUSİAD Başkanı Türkay, kadına yönelik şiddet ve cinsiyet ayrımcılığının önüne daha anaokulundan başlayarak çocukların eğitilmesi ile geçileceğini belirterek, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Bursa Şubesi ile birlikte bu yönde bir çalışma yapabileceklerini söyledi. Türkay, şunları dile getirdi:

"Dünya üzerinde hiçbir ülke yok ki, kadını çalışma hayatında, toplumundakinden daha yukarıda olsun. Burada hükümetlere görev düşüyor, kızların iyi bir eğitim almalarını sağlayarak, kadın haklarını destekleyen kanunlar çıkararak, hamilelik izninde finansal destek vererek, çocuk bakımında kamusal kolaylıklar getirerek, hatta ailenin iki ferdinin de çalıştığı durumlarda vergisel avantajlar getirerek. Var olan paradigmaların da değişmesi gerekiyor. Kadınların kendilerine de büyük görevler düşüyor.

Kadınsız bir hayat ve gelişme olmayacağının bilincindeyiz. O nedenle birlikte yapılabilecek çalışmalara hazırız. Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü de kutlarım."

Türk Üniversiteli Kadınlar Bursa Şube Başkanı Ayfer Efe ise, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için farkındalığın arttırılmasını önemsediklerini ve bu yönde çalışmalar içinde olduklarını söyledi. Efe, BUSİAD ile ortak çalışma yapmaya hazır olduklarını, özellikle iş yerlerinde düzenlenecek eğitimlerle, cinsiyet ayrımcılığı ve şiddetin önüne geçilmesi konusunda katkı verebileceklerini kaydetti. Efe, okullarda yapılabilecek eğitim çalışmaları için de bir planlama yapılabileceğini ifade ederek, her yaş grubu için ayrı bir program geliştirilebileceğini ifade etti.

BUSİAD ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Bursa Şube yönetimlerinin katıldığı toplantıda, işbirliğinin Bursa Uludağ Üniversitesi'nin de katılımıyla sürdürülmesi kararlılığı da dile getirildi.