"4 yılda 4 kat büyüdük"

"4 yılda 4 kat büyüdük"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, üye ziyaretleri kapamında CHASSIS BRAKES INTERNATIONAL Genel Müdürü Ahmet Yağcı'ya konuk oldu.

Yağcı, ziyarette kendi iş hayatı ve CHASSIS BRAKE INTERNATIONAL'ın hikayesi hakkında bilgileri verdi. Yağcı, dünyadaki 3. Büyük fren üreticisi olduklarını ifade ederken, Bursa fabrikasının son 4 yılda 4 kat büyüdüğünü söyledi. İhracatta son zamanlarda ciddi artış yaşadıklarını Amerika ve Japonya'ya da fren göndermeye başladıklarını kaydetti.

Kritik ve hataya yer olmayan bir parça ürettiklerini belirten Yağcı, dünyada 13 noktada üretim yaptıklarını söyledi. Yağcı, son yıllarda Bursa fabrikasının büyüklük olarak 13 fabrika içinde 2. Sıraya çıktıklarını da belirtti. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde makine mühendisliğini bitirdiğini şimdi de Liverpool Üniversitesinde işletme okuduğunu kaydetti.

Yağcı, Türkiye'deki çalışanların çok fedakar ve esnek olduğunu, yaşanan bir problemi çözene kadar durmadıklarını belirterek, "Bu da bizim diğer ülkelere göre daha öne çıkmamıza neden oluyor" dedi.

Yağcı, Türkiye'nin 1990'ların sonundan itibaren özellikle otomotivde, ciddi atılımlar yaptığını ve üretim için en çok tercih edilen ülke konumuna ulaştığını da ifade etti.

İş odaklı yaşadığını sosoyal aktivitelerden bir süredir uzak kaldığını ifade eden Yağcı,  aldığı bir kararla daha fazla BUSİAD etkinliğine katılacağını söyledi.

Ziyarete BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay,  BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Gonca Yerliyurt, BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve BUSİAD Genel Koordinatör Yardımcısı Deniz Karaer de katıldı.