"38 ülkeye otobüs satıyoruz"

"38 ülkeye otobüs satıyoruz"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, üye ziyaretleri kapsamında Güleryüz Karoseri Otomotiv A.Ş. kurucularından İsmail Hakkı Keskin'e konuk oldu.

Ziyarette şirketlerine ve sektörlerine ilişkin bilgi veren İsmail Hakkı Keskin, 1967'den beri bu sektörde olduklarını ifade ederek, "Son yıllarda ağırlığımızı yurt dışına verdik. 37-38 ülkeye ihracat yapıyoruz. Çift katlı otobüslerimiz çok tutuyor. Yılda 180 kadar çift katlı otobüs üretiyoruz. Tek katlılarla hedefimiz 600 ama son dönemde bu rakamı bulmak zor" dedi.

Eskiden yurt içinde belediyelere çok ürün verdiklerini, ancak son yıllarda ihracat ağırlıklı çalıştıklarını da kaydeden Keskin, özel üretimler yaptıklarını da kaydetti. Keskin ürettikleri araçlarda yerlilik oranın da yüzde 70-80'lerde olduğunu da belirtti.

Ziyarette, Türkiye'de üretmeden tüketme anlayışı da sohbet konusu olurken, işçilerin maaşlarına hacizler geldiği, bazı işçilerin borç ödemek ya da düğün yapmak için tazminatları istediği de dile getirildi.

Ziyarete BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay,  BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Gonca Yerliyurt ve BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu da katıldı.