17. Kalite ve Başarı Sempozyumu ile 2018 Bursa Mükemmellik Ödülü Basın Toplantısı KalDer Evi'nde yapıldı.

17. Kalite ve Başarı Sempozyumu ile 2018 Bursa Mükemmellik Ödülü Basın Toplantısı KalDer Evi'nde yapıldı.

17. Kalite ve Başarı Sempozyumu ile 2018 Bursa Mükemmellik Ödülü Basın Toplantısı KalDer Evi'nde yapıldı.

 

KalDer Bursa Şubesi ve Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) iş birliği ile bu yıl 17'incisi düzenlenen Kalite ve Başarı Sempozyumu'nun program içeriği ve 2018 Bursa Mükemmellik Ödülü sürecine yönelik basın toplantısı, KalDer Evi'nde gerçekleştirildi. Bursa Mükemmellik Ödülü'nde yer alan kurumların temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıya KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Buğra Küçükkayalar, Bursa Mükemmellik Ödülü Yürütme Kurulu (BMÖYK) Başkanı Sadettin Çiçek ve Ödül sürecinde yer alan kurumlar adına; Erdem Kaya Patent Genel Müdür Yardımcısı Tuğçe Balarısı, Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, Yönetim Akademisi Genel Müdürü Hüseyin Demirgıran katıldı.

Toplantının açılışında konuşan KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay, 17. Kalite ve Başarı Sempozyumu'nun hazırlıkları ve içeriği hakkında bilgi verdi. Elbay, 2003 yılından bu yana mükemmellik kültürünün Bursa ve çevresinde yaygınlaşması adına KalDer ve BUSİAD iş birliğinde düzenlenen Kalite ve Başarı Sempozyumu'nun, 17. yılında "Gelecek Elimizde" temasıyla 12-13 Nisan 2019 tarihlerinde kentimizde gerçekleştirileceğini belirtti. Erdal Elbay; "Günümüzde özellikle teknolojinin, internetin bambaşka bir boyut kazandığı, iletişim kuran nesnelerin veri toplayıp üretim sürecini tamamen değiştirdiği ve makinaların insanlarla etkileşimini öne çıkaran bir dönemdeyiz. Diğer yandan küresel ısınma, biyolojik çeşitlilik kaybı yaşamın ortak sorunlarından. Baş döndürücü bir şekilde değişen yaşamda sürdürülebilir iş ve yaşam kalitesine rehber olmak için uzman konuklarımızla sempozyumda tartışacağız. Gelecek bizim ve elimizde diyoruz. Sürdürülebilir bir geleceği birlikte inşa edebiliriz. Bu amaca ortak olmak için 17. Kalite ve Başarı Sempozyumu'nda bir arada olacağız. Ulusal düzeydeki konuşmacılar ve katılımcılarımızla bu konuları 12-13 Nisan tarihlerinde sempozyumda "Gelecek Elimizde" teması ışığında tartışmaya açacağız" dedi.

Elbay programı açıkladı:

Sempozyumun birinci gününde ana oturumda Yapımcı - Senarist Birol Güven ve Fütüristler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fütürist, Hikaye Anlatıcı, Stratejist, Dijital Dönüştürücü Eray Yüksek katılımcılarla olacak.               

1.gün öğleden sonra "Geleceğe Taşıyan Teknoloji" oturumunda Siemens Türkiye, Dijitalizasyon ve Endüstri 4.0 Pazarlama Yöneticisi Derya İren ve Dijital İletişim Uzmanı, Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Ercüment Büyükşener konuşmacı olarak yer alacak.

Ardından "Yaşamın Geleceği" oturumunda Acıbadem Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Dekanı, Tıp Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Akın ve Sosyalben Vakfı, Mütevelli Heyeti Başkanı Ece Çiftçi konuşmacı olarak yer alacak.

2.gün sempozyum "Yenilikçi Yaklaşımlar" oturumuyla başlayacak. MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Anıl Yılmaz, DB Positive Girişimci, Eğitmen, Yazar Can Papuççuoğlu konuşmacı olarak yer alacak.

Son oturum olan "Yaşam Kalitesi" oturumunda 

BELGESEL YAPIMCISI, İZ TV GENEL YAYIN YÖNETMENİ COŞKUN ARAL VE   DEVLET SANATÇISI, ORKESTRA ŞEFİ GÜRER AYKAL yer alacak.

Sempozyum Bursa Mükemmellik Ödülü töreniyle sona erecek.

Basın toplantısında Elbay'dan sonra konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Buğra Küçükkayalar ise, 17. Kalite ve Başarı Sempozyumu'nun bu yıl belirlenen "Gelecek Elimizde" temasına atıfta bulunarak, "Bu kez gelecek sandığımızdan da yakın. Dönüşümün çok hızlı gerçekleştiği bir çağda yaşamaktayız. Önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde çok şeyin değişeceği artık kamuoyunda yaygın bir şekilde konuşulur, bilinir ve görülür oldu. Geleceği bugün görüyoruz. Belki de bundan önce geleceğin bu kadar açık hiç görülmediği şekilde" dedi.

Bu sürecin Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için şans da yarattığını kaydeden Küçükkayalar, "Geleceği görebilen kabileler, imparatorluklar ve milletler bir dönem önce egemen olan kabile, imparatorluk ya da milletin önüne geçmedi mi? Bizler de eğer artık herkesin gördüğü geleceğe göre değerler dizimizi değiştirip, örgütlenebilir ve eğitim sistemimizi de buna uyarlarsak bu yüzyılın ikinci çeyreği ve sonrasında söz sahibi ülkeler arasında olmamamız için hiç bir neden yok" diye konuştu.

Küçükkayalar sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte bu doğrultuda yapılan çalışmalardan biri de hiç kuşku yok ki BUSİAD ve KalDer Bursa Şubesi tarafından 1998 yılından beri sürdürüle gelen Kalite ve Başarı Sempozyumları ile 2003 yılından beri devam eden Bursa Mükemmellik Ödülü'dür. Geçmiş elimizde değildir artık, bugün elimizdedir ve geleceği inşa etmek de ancak bugünden atacağımız doğru adımlarla olasıdır.

Etkinliğimizin, bu yönde sonuçlar doğurmasını diliyor, 12-13 Nisan 2019 tarihlerinde yapılacak etkinliğimize tüm Bursalıları davet ederken, katkı koyanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz."

Sempozyumda katılımcılar; 1 ana oturum, 3 alt oturum, Yaşam Kalitesi Oturumu, Bursa Mükemmellik Ödülü Töreni, 17. Kalite ve Başarı Fuarı, 'Saklamıyorum, Paylaşıyorum' Kitap ve Oyuncak Kumbarası, Karikatür Sergisi, Performans Gösterisi, kitap imza saatleri gibi farklı etkinliklere katılabilecek.

Erdem Kaya Patent, Limak Enerji Uludağ Elektrik, Yönetim Akademisi

Ödül Sürecinde Finalde

Bursa Mükemmellik Ödülü Yürütme Kurulu (BMÖYK) Başkanı Sadettin Çiçek yaptığı konuşmada geçtiğimiz Ekim ayında başlayan heyecanlı ödül yolculuğunda sona yaklaşıldığını belirtti. Sadettin Çiçek "Takvim doğrultusunda kurumlar hazırlıklarını yaptı. Değerlendiricilerin saha ziyaretleri sonucu iki kurumumuz finale kalmayı başardı. Ödülde finale kalan Erdem Kaya Patent, Limak Enerji Uludağ Elektrik, Yönetim Akademisi'ni kutluyor, başarılar diliyorum. 2018 Bursa Mükemmellik Ödülü'nün sonucu; 13 Nisan 2019 Cumartesi akşamı düzenlenecek törende açıklanacak. Mükemmellik sonu olmayan bir yol. Ödül alacak kurumların geçmiş yıllarda olduğu gibi kentimizi başarılı bir şekilde temsil edeceğine inanıyorum" diye konuştu.